English

Blomsterdekoratør, deltid

Blomsterdekoratørutdanning for voksne er for deg som ønsker å bli blomsterdekoratør, men ikke er rettighetselev. Utdanningen gir deg grunnleggende kompetanse på videregående nivå i blomsterdekoratørfaget.

Blomsterdekoratørutdanning for voksne er for deg som ønsker å bli blomsterdekoratør, men ikke er rettighetselev. Utdanningen gir deg grunnleggende kompetanse på videregående nivå i blomsterdekoratørfaget.

For: Deg som ønsker å bli blomsterdekoratør

Tid: To studieår på deltid, samlingsbasert med ukessamlinger

Mål: Innføring i blomsterdekoratørfaget

Opptakskrav: Bestått ett år på videregående Bestått ett år videregående utdanning (Utdanningen er spesielt tilrettelagt for voksne, rettighetselever må velge ordinært utdanningsløp).

Studiested:  Norges grønne fagskole – Vea, Turistveien 92, 2390 Moelv

Søknadsfrist: 15. april 2020 (Etter fristen gjennomføres det fortløpende supplerende opptak ved ledige skoleplasser)

Studieavgift: 48.000,- (12.000,- per semester)* Utgifter til ekskursjoner og bøker kommer i tillegg

Studiestart: August 2020

Søknadsskjema: Åpner 1.januar 2020 Elektronisk søknadsskjema

Blomsterdekoratørutdanning
Som blomsterdekoratør jobber du innen et fag med lange tradisjoner. Yrket krever at du er en kreativ og god håndverker med sans for estetikk. Blomsterdekoratøren lager blomsterprodukter til ulike arrangementer og begivenheter. Du jobber med levende materialer som varierer med sesong og årstider. Som blomsterdekoratør er du også butikkarbeider, og har kundebehandling og markedsføring som en del av arbeidsoppgavene.

Emner og faglig innhold:
Utdanningen er praktisk rettet. Du vil lære å lage buketter, dekorasjoner, kranser, brudebuketter, dekorering av rom og mye mer.

Plantematerialet og bruken av dette står sentralt i kurset, sammen med teori som støtter oppunder den praktiske utøvelsen. Du får muligheter til å arbeide praktisk i skapende prosesser, med produktutvikling og produksjon av blomsterarbeider. Arbeidsmetodene legger vekt på selvstendighet og evnen til å arbeide løsningsorientert.

Dokumentasjon av utdanning og praksis: Du må sende inn vitnemål fra første år yrkesfaglig eller studieforberedende opplæring. Legg eventuelt med dokumentasjon på relevant praksis. Vitnemål fra utdanning utover dette, er ikke nødvendig.

Du får følgende kompetanse:
Kurset gir kompetanse tilsvarende programfagene på Vg1 Design og håndverk og Vg2 Blomsterdekoratør. Utdanningsløpet er eksamensforberedende, med mulighet for privatisteksamen i programfagene på Vg1 og Vg2 nivå, etter gjeldende regler.  Alle får kompetansebevis på gjennomført opplæring, et bevis som kan være grunnlag for å gå inn i et lærlingeløp i en blomsterbutikk.

Blomsterdekoratørens aktuelle arbeidsområder:
Som blomsterdekoratør kan du jobbe i blomsterbutikk eller hagesenter. Med erfaring kan du også jobbe som freelancer, delta i konkurranser og holde kurs for andre.

Organisering:
Opplæringen er samlingsbasert og går over to år, slik at du kan kombinere det med jobb eller andre oppgaver. Det vil bli 10 ukesamlinger på Vea hvert skoleår i tillegg til to uker med praksis. Undervisningen starter på mandag og avsluttes på fredag de ukene det er samling. 

For mer informasjon ta kontakt med avdelingsleder Hildegunn Aas: hildegunn.aas@vea-fs.no

* Det er to semester i ett studieår

Stine tar blomsterdekoratør-utdanning på Vea

Go for it!! Uansett hvilken bakgrunn du har eller hva målet med utdannelsen er, så vil du få en fantastisk givende og lærerik utdannelse du ikke vil angre på!

Les mer

Det er vanskelig, men veldig morro!

Det sier en av de nye elevene på blomsterdekoratørutdanningen på Vea.

Les mer

Søk! Kast deg uti det. Det er absolutt verdt det!

Det sier Mari etter å ha tatt blomsterdekoratørutdanning på Vea.

Les mer

Vea sine blomsterdekoratører på oppdrag

Blomsterdekoratørelevene på Vea har også i år hatt oppdraget med å levere blomster til Ringsakergallaen.

Les mer

Blomsterdekoratøreksamen 2014

I juni var det eksamen for alle som tok blomsterdekoratørutdanning på Vea.

Les mer

Blomsterdekoratører med stipend fra Leonardo Da Vinci

Dette er en fantastisk mulighet til å utvikle seg både personlig og faglig. Benytt denne muligheten! 

Les mer

Rockokko - brudeshow fra rock til rokokko

Et vakkert, inspirerende og profesjonelt gjennomført show til glede for gjester på to fullsatte forestillinger.

Les mer

Faglig samarbeid mellom frisør og blomsterdekoratør

Blomsterdekoratørelever fra Vea og frisørelever fra Norsk frisør, hud og stylistskole har denne uken hatt et samarbeidsprosjekt.

Les mer

Brudebuketter

Den siste uken har 11 blomsterdekoratører på Vea sin voksenoplæring tryllet frem vakre brudebuketter som ble stilt ut på låven sist fredag.

Les mer

Blomsterdekoratørenes eksamen 2012

Blomsterdekoratørutdanningen avsluttes med en tverrfaglig praktisk og muntlig eksamen, og her kan du få et innblikk i oppgaven og elevenes løsninger for avgangselevene på Blomsterdekoratør heltid 2012.

Les mer

Blomsterdekoratørenes tverrfaglige prøve

De som tar Blomsterdekoratørutdanning for voksne på Vea, har akkurat gjennomført en tverrfaglig prøve i produksjon og produktutvikling. Tema og inspirasjon til oppgaven var "Reisen til julestjernen".

Les mer