English

Blomsterdekoratørenes eksamen 2012

Blomsterdekoratørutdanningen avsluttes med en tverrfaglig praktisk og muntlig eksamen, og her kan du få et innblikk i oppgaven og elevenes løsninger for avgangselevene på Blomsterdekoratør heltid 2012.

Eksamen gjennomføres over fire dager, der de to første dagene skal brukes til planlegging, den tredje dagen benyttes til gjennomføring av et blomsterarbeid og den fjerde dagen er det muntlig høring/forsvaring av oppgaven.

Oppgaven som ble gitt var som følger:

"Sveinhaug gård er et historisk pensjonat i Ringsaker med over ett tusen års historie. I tillegg til vanlig gårdsdrift holdes det kurs, selskaper og arrangementer. Gården drives av kunsthistoriker Ingeborg Sørheim. Hver sommer har Ingeborg en GO`VÆRSKAFÈ ute i de vakre omgivelsene på Sveinhaug gård, hvor det serveres enkle lunsjretter, kaffe og kaker. Hub ønsker borddekor til de enkle trebordene som brukes på GO`VÆRSKAFEEN, og har kontaktet deg for å få forslag, både i form av noe skriftlig (MAPPE) og et blomsterarbeid. Hun ønsker dekor med et sommerlig og vakkert uttrykk, gjerne i kombinasjon med noe litt tøffere."

Sammen med oppgaven fikk elevene bilder til inspirasjon og praktisk informasjon som var nyttig å vite for å utføre oppgaven. Her kan du se elevenes løsning av oppgaven:

Her er to dekorasjoner satt sammen. Legg merke til mappen som inneholder dokumentasjonsdelen.

Her er det laget en form av bjørkegreiner, der blomstene settes i reagensrør.

Hva med en sommerfugl på bordet?

Underlag laget av pinner i ulike farger, med et lett sommerlig arrangement oppå.

Bordkrans laget av bjørkenever.

Sommerlig dekorasjon med pioner, syriner og hortensia i en avlang form.

Flere dekorasjoner satt sammen i en gruppe på bjørkeskiver.

Sommerlig arrangement i vinglass.

Har du lyst til å se hvordan en eksamensoppgave på blomsterdekoratørutdanningen ser ut? Her kan du se Eksamensoppgave blomsterdekoratør vår 2012.

Oppdatert 02.10.2015