English

Det er vanskelig, men veldig morro!

Det sier en av de nye elevene på blomsterdekoratørutdanningen på Vea.

Dette er veldig morro og samtidig vanskelig, men vi har det så bra altså! Det sier en av de 15 voksne elevene som er inne på sin tredje samlingsuke denne høsten. 

   

På den tredje samlinger var det blant annet parallell dekorasjon som sto på timeplanen.

   

    

Aina er faglærer og veileder en av elevene. "Vi koser oss og klør oss i hodet!" sier Ina. 

Blomsterdekoratør deltid, 2016

Det var tilsammen 15 elever som startet i klassen blomsterdekoratør, deltid høsten 2016. De har ulik bakgrunn og erfaring, men felles for dem alle er at de ønsker å lære seg blomsterdekoratørfaget. Noen av dem jobber allerede i blomsterbutikk og går på Vea for å få den grunnleggende opplæringen i faget. Andre har jobb innenfor andre fagområder som helsevesenet, gartnerfag, barnevern og undervisning, men ønsker å prøve seg på noe nytt.

Om blomsterdekoratørutdanningen på Vea

De som tar blomsterdekoratørutdanning på deltid på Vea, skal ha 4 samlingsuker på Vea og to praksisuker i bedrift før jul. Etter jul skal de ha 6 samlingsuker. Det er undervisning hver dag når de er inne på samling. Undervisningen er både teoretisk og praktisk, men alt retter seg mot hva en blomsterdekoratør må kunne.

Fordi det er mange som ønsker å utdanne seg til blomsterdekoratør etter at de har tatt annen utdanning, har Vea et spesielt opplegg for dette. På Vea får du undervisning i programfag for VG1 Design og håndverk + VG2 blomsterdekoratør. Utdanningen er veldig praktisk rettet, og elevene lærer å lage buketter, dekorasjoner, kranser, brudebuketter og mye mer. I tillegg lærer de en del om tegning, plantekjennskap og andre fag som man må kunne noe om som blomsterdekoratør. Utdanningen avsluttes med eksamen i alle programfagene.

   

Som blomsterdekoratør må man kunne norske og botaniske navn på blomstene og da er det fint at de blir merket. Kalkulasjon er også noe man må lære. 

Praksis i butikk

Blomsterdekoratør, deltid skal ha en samlingsuke til på Vea før de skal ha praksis i bedrift. Da får de virkelig inntrykk av hvordan det er å jobbe som blomsterdekoratør.

Les om blomsterdekoratørutdanning for voksne her: http://www.vea-fs.no/no/studietilbud/kurs-for-voksne/blomsterdekorator-deltid/

Tekst og foto: Dorte Finstad

 


Oppdatert 20.10.2016