English

Flotte eksamensarbeider på Vea

Det er med stolthet at vi kan gratulere våre blomsterdekoratørelever på Vea med fantastiske eksamensresultater dette året.

På blomsterdekoratørutdanning for voksne, er eksamen delt inn i tre deler.  Først gjennomførte elevene en 5 timers skriftlig eksamen i produktutvikling. Dagen etter var det klart for 5 timers skriftlig eksamen i produksjon. Den tredje dagen kunne de lage underlag, prøve ut teknikker osv, før de skulle gjennomføre det praktiske brudearbeidet dagen etter. Oppgaven i år var å lage brudearbeider til visningen av årets sommerkolleksjon for Moods of Norway, og visningen skulle holdes ute på Maihaugtunet.

Dette ble 4 knallharde dager for elevene, hvor de arbeidet 110%. Men ikke bare disse dagene hadde de jobbet hardt, et langt år med terping av teknikker, begreper, disipliner, stilformer, stilhistorie og ideutviklingsprosesser gav velfortjente resultater.

Det er med stolthet at hele 6 av 13 elever fikk karakteren 6 på brudearbeidet sitt. Men selv om ikke alle fikk 6, ble det mange flotte arbeider som både faglærerne, sensor og andre skuelysne kunne la seg inspirere av. 

 

Detalj av brudearbeid laget av Gwen Qing Wang

Brudearbeid laget av Hanna Karoline Haug

Brudearbeid laget av Irene Raunholm

Brudearbeid sett fra oversiden og undersiden. Laget av Lillian Jerner.

Brudearbeid laget av Maien Østby Hagen

Brudearbeid laget av Silje Sand

Tekst og foto: Sonja Lønnum Østerheim

Oppdatert 30.09.2015