English

Hagemessen 2011

Hagemessen på Norges varemesse, Lillestrøm gikk av stabelen 8. – 10. april. Også i år deltok Vea med mange engasjerte elever, studenter og ansatte.

Vea fikk muligheten til å vise sin kompetanse innen blomsterdekorering, park- og hagedrift og i gartnerfagene. Blomsterdekoratørene fikk boltre seg med å dekorere ved inngangspartiet. Med fullt fokus på sterke farger, appelsiner, søyler, Ikeabord og masse flotte blomster. Vi fikk også plass i glassgata til å demonstrere buketter og dekorasjoner av høy kvalitet, laget av engasjerte og sprudlende Vea jenter fra Blomsterdekoratørutdanningen for voksne og fagskoleutdanningen Botanisk Design. Inne i selve messehallen hadde studentene på Park- og hagedrift og de på gartnerutdanningen et samarbeidsprosjekt om å skape en japansk hage. I tillegg hadde Vea informasjonsstand der studenter og faglærere kunne svare på alle henvendelser om studietilbudene.

Inngangsparti
Blomsterdekoratørene fikk anledning til å dekorere hele inngangspartiet i syd. Dette er et gedigent rom i gråtoner, glass, betong og ekstremt høyt under taket. For å tiltrekke oss oppmerksomhet valgte vi å lage en utstilling i sterke farger. Vi tok utgangspunkt i Ikeabord som vi malte i fargene orange, vearød og lysrosa. Disse bordene jobbet studentene på Botanisk Design med, sammen med elever på Blomsterdekoratør voksen heltid. Bordene ble satt opp på hverandre og komponert i grupper. Vi brukte teknikker som strips, appelsiner, reagensglass, farget oasis og glass med farget vann. Varene vi brukte var sponset av Primaflor og Karlsens gartneri.

Glassgata
Studentene på Botanisk Design og elevene på Blomsterdekoratør voksen heltid lagde en flott utstilling i glassgangen. Her sto de og demonstrerte buketter og dekorasjoner av høy kvalitet, som de solgte til publikum på messa. En ivrig gjeng som sprudlet med godt humør og flott innsats for skolen sin.
   
Informasjonsstand

Blomsterdekoratørene lagde også flotte arbeider som ble brukt inne på standen til Vea. Her kunne publikum få kjøpe seg Husfred som var produsert av gartnerne på Vea, pyntet med påske egg oppi. På standen var både studenter og ansatte ved skolen representert, klare til å svare på spørsmål fra potensielle studenter til Vea - Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører.

Studentene var godt fornøyd etter vel utført arbeid.


Informasjonsstanden dagen før messa åpnet. Ser litt tomt ut før informasjonsmateriell og studenter og ansatte på Vea kom på plass.

Japansk hage
Studentene ved fagskolestudiet Park- og hagedrift hadde planlagt en japansk hage. Der er jord, ild og vann et gjennomgående tema. Det var gartnerne som sto for den tyngste jobben med å lempe stein, på stein og de murte opp en hagedam med fontene som på en beroligende måte sirkulerte vannet. I vannet var det også karper som gav den rette stemningen. Til denne eksotiske hagen ble det benyttet flotte Bambus og Magnolia som vi fikk låne fra Bo Grønt. Studentene på fagskoleutdanningen Anleggsgartnertekniker hadde laget en bildefremvisning som de viste på storskjerm for å vise litt fra anleggsgartnerfaget og hva de lærer på Anleggsgartnerteknikerutdanningen.Tekst og foto: Sonja Lønnum Østerheim
Foto: Selma Frivoll og Dorte Finstad

Oppdatert 30.09.2015