English

Stine tar blomsterdekoratør-utdanning på Vea

Go for it!! Uansett hvilken bakgrunn du har eller hva målet med utdannelsen er, så vil du få en fantastisk givende og lærerik utdannelse du ikke vil angre på!

Det sier Stine som er elev på blomsterdekoratørutdanning, deltid på Vea. Jeg møtte henne ute på oppdrag sammen med Marianne Leren Floral design, som hun har praksis hos.

  • Navn: Stine Schmidt Blaasvær
  • Klasse: Blomsterdekoratørutdanning, deltid
  • Alder: 37
  • Kommer fra: Fredrikstad, men bor nå på Vestre Toten
  • Bakgrunn: Barne- og ungdomsarbeider

Hvorfor valgte du å gå på Vea for å ta Blomsterdekoratørutdanning?
Jeg har alltid hatt en kreativ side i meg og tiden var inne for å skifte retning. Blomsterdekoratørfaget har ligget der som en vag drøm og med oppbakking av fine folk rundt meg, tok jeg kontakt med en blomsterbutikk. Etter å ha hatt praksis der tok jeg steget videre og valgte å søke om opptak på Vea. Jeg går nå andre året på blomsterdekoratørutdanning, deltid.

Hvordan er undervisningen lagt opp?
Deltidsutdanningen er lagt opp med at vi har samlingsuker på Vea. Det varierer hvor ofte samlingene er, så det kan være utfordrende å holde tråden mellom samlingene. Spesielt for de som ikke jobber i blomsterbutikk ved siden av skolen. Det er opp til oss selv å holde tråden og øve mellom samlingene. Dette året har vi mer oppgaver mellom samlingene og da er det lettere å ha fokus på faget hele tiden.  Det er lagt opp til mye praktisk arbeid med blomster og variert mellom butikkrelaterte arbeider til mer alternative teknikker. Vi får opplæring i det grunnleggende, samt at vi får spillerom til å utfolde oss i mer kreativt. Et fint samspill syntes jeg og det gir meg mulighet til å finne ut av hva jeg personlig liker best å jobbe med, hva jeg trenger å trene mer på og hva som kreves av yrket.


Hvordan trives du på Vea og i klassen?
Personlig var alt veldig nytt og ukjent for meg i starten. Men med tiden til hjelp, supre medelever og med fantastiske lærere så trives jeg kjempe godt! Det er et fint miljø på skolen og fantastiske omgivelser. Det er godt tilrettelagt for hver enkelt elev og jeg opplever at jeg blir sett og at læreren ser mitt potensiale og gir gode tilbakemeldinger. Jeg er i en prosess med å finne min retning som blomsterdekoratør, og med tid og erfaring har jeg troen på å finne min plass i yrket.

Hva gjør du etter endt utdanning?
Jeg har hatt praksis i blomsterbutikk og lært masse og nå er jeg så heldig å ha praksis hos en blomsterdekoratør som jobber freelance, Marianne Leren Floral design. Jeg får være med henne ut til kunder og på oppdrag. I dag har vi dekorert et bord på showrommet til Ment på Fåberg. Med praksis hos Marianne er det lettere for meg å se helheten i det vi lærer på skolen, for her er jeg med på hele prosessen fra vi får et oppdrag, analyserer, planlegger og utfører botaniske arbeider i praksis. En fantastisk mulighet til å se blomsterdekoratørfaget utover butikkarbeid og hvor bredt, spennende og hvor mange muligheter det er for blomsterdekoratører.

Hva vil du si til andre som vurderer å søke til blomsterdekoratørutdanning på Vea?
Go for it!! Uansett hvilken bakgrunn du har eller hva målet med utdannelsen er så vil du få en fantastisk givende og lærerik utdannelse du ikke vil angre på!

  

Stine sammen Marianne Leren som hun har praksis hos, og Sidsel Forr Hemma som eier og driver Ment.

Tekst: Dorte Finstad

Vil du vite mer om ment? Se her: ment.no 
Vil du vite mer om Marianne Leren Floral Design? Se her: mariannelerenfloraldesign.no 

Oppdatert 07.12.2017