English

Blomsterdekoratører med stipend fra Leonardo Da Vinci

Dette er en fantastisk mulighet til å utvikle seg både personlig og faglig. Benytt denne muligheten! 

Det sier tre av elevene som tar blomsterdekoratørutdanning på Vea. De har fått stipend til et studieopphold i Italia, og her kan du få et innblikk i hvordan de opplevde det.

Hvordan var opplegget med å få stipend, utvelgelse?
Veldig enkelt.  Skolen inviterte til info-møte om stipendordningen Leonardo da Vinci. Så var det bare å melde seg interessert, skrive noen ord om seg selv, og møte opp for et lite intervju. 

Hvor har dere vært?
Vi har vært i Italia, hos L’altralinfa - International floral school i San Donà di Piave, nord for Venezia. Det er en skole og en blomsterbutikk som er en del av Vea sitt internasjonale nettverk Flornet.

  

Anne, Hrefna og May-Liz i butikken sammen med innehaver Ivan. Hrefna og May-Liz ved arbeidsbordet i butikken.

Hvorfor var dere hos denne partneren?
Vi har hørt mye positivt om Ivan og Pino, som er medeiere i skolen, og derfor hadde vi tro på at dette ville være et bra sted å reise til. Dessuten har vi blitt interessert i stilhistorie etter undervisning med Eli, og her fikk vi en glimrende mulighet til å kunne reise og oppleve stilhistorie på nært hold.

  

 

Det ble tid til å seg seg litt rundt også. Bildene er fra Venezia, Burano og Verona. Arenaen i Verona heter "Arena". Den blir i dag benyttet til teater, poera og konserter. På den fargerike Burano-øya er alle hus malt i muntre farger som knall rødt, blått, lysegrønt og gult, i skarp kontrast til naturfargene i byen og fastlandet.  Den lille fiskerlandsbyen er mest kjent for sine kniplinger. Klokketårnet som ses i bakgrunnen er nesten like skjevt som som det berømte tårnet i Pisa.

Hva gjorde dere der?
Vi jobbet i butikken med produksjon av varer og laget også vindus- og butikkutstillinger. Vi jobbet fulle arbeidsdager, mandag - fredag, men hadde helgene fri til kultur av mange slag.  Vi reiste litt rundt omkring, og fikk også med oss karnevalet i Venezia.

 

 

Noen bilder fra butikken, der vi blant annet laget botaniske arbeider som skulle brukes til et show, vi lagde utstillinger i inne i butikken og en vindusutstilling.

Hva slags utbytte hadde dere av oppholdet?
Vi lærte ufattelig mye. Vi hadde veldig forskjellige dager. Alt fra innhøsting av materialer, besøk på blomstermarkedet til varierte oppgaver i butikken. Assunta og Laura var veldig dyktige blomsterdekoratører og lærere.

Hva lærte dere?

Faglig:            
Mange kreative teknikker, og bruk av botanisk materiale. Vårt motto ble: ”Ny dag, ny teknikk!”

Sosialt:
Vi var så heldige å bli invitert hjem på middag til Assunta sammen med hennes søster Laura og Ivan, og hadde en kjempetrivelig kveld med dem og deres familier. Ellers ble vi godt kjent med mange pizza-restauranter i San Donà di Piave.

  

Personlig:
Vi reiste 3 sammen, og til tross for stor aldersforskjell hadde vi det veldig kjekt sammen. Hverdagene ga ikke mye rom for sightseeing ettersom arbeidstiden var fra kl 9.00 til 19.30, med siesta fra kl 12.30 til 15.30.  I siestaen var jo alt annet stengt også, så da spiste vi god lunsj og slappet av til det var på tide å gå tilbake til jobben.

 

Hva vil dere si til andre som vurderer å søke om stipend?
Just do it! Dette er en fantastisk mulighet til å utvikle seg både personlig og faglig. Benytt denne muligheten!

 

Tekst og foto: Hrefna Sigurlaug Sigurdardottir, Anne Ådland, May-Liz Elstad Erichsen.

Oppdatert 16.11.2016