English

Blomstrende samarbeidsprosjekt mellom Vea og Holtet videregående skole.

Blomsterdekoratørelevene på Vea har hatt besøk av blomsterdekoratørelever fra Holtet videregående skole. 

De har jobbet sammen i klasserommene på Vea i to dager. Alle fikk utdelt lik oppgave og like materialer. Det er faglærerene Sonja Lønnum Østerheim og Aina Østby som har planlagt oppgaven og veiledet elevene disse to dagene.

Oppgaven ble gitt som et case:

"En kunde kommer inn i butikken og hun ønsker at du skal lege en brudebukett til henne. Buketten skal være frodig, romantisk og gjerne bundet i hånden, og du kan gjerne bruke ulike teknikker i tillegg. Hun som skal gifte seg er inspirert av vinterens vakre hvite/grå/rosa/blå-grønne farger og vil ha en slik fargenyanse i brudebuketten sin. Hun har en drøm om å være en isprinsesse..."

  • Du må ta utgangspunkt i valgt kjole og gjøre dine valg av stilform, teknikker og uttrykk
  • Start idé til ferdig produkt-prosessen!
  • Brudebuketten skal stilles ut i gangen sammen med brudekjolen fredag kl.12.30
Elevene skulle tilpasse brudebuketten til en av disse kjolene.

 

Alle elevene fikk utdelt like materialer. I tillegg kunne de plukke det de ville ute i parken på Vea og inne i veksthuset.

  

Her har en av elevene startet med å "stifte" noen av materialene hun skal bruke i buketten, mens de andre jobber konsentrert med sine brudebuketter.

  

  

Brudebukettene bindes i hånda, men for at skaftet ikke skal bli for tykt, stifter de noen av materialene i buketten.


Alle elevene har fått utdelt lik oppgave og like materialer, men det blir allikevel mange forskjellige brudebuketter. Her er buketten plassert sammen med den kjolen som eleven har sett for seg at bruden skal benytte.

  

Hvem skulle tro at disse elevene begynte å jobbe med blomsterdekoratørfaget i høst? Det ble utrolig mange flotte brudebuketter!


Her er hele gjengen samlet! Både elever og lærere på Vea syntes det var fint å få besøk av elevene fra Holtet videregående skole. 

Tekst og foto: Dorte Finstad

Oppdatert 01.07.2016