English

Lag din egen julekrans

En frodig og vintergrønn julekrans hører julen til, perfekt for å ønske gjester velkommen inn i ditt julehjem. Vi viser deg hvordan du kan lage din egen frodige dørkrans til jul!

Dette trenger du:

  • Vikletråd
  • Blomstertråd
  • Halmkrans
  • Vintergrønt som silkefuru, edelgran og ertesypress
  • Greinsaks 

Til pynten har vi brukt:

  • Eukalyptus
  • Gullglitter

Slik gjør du det: 

Klipp opp vintergrønt og sortér
Velg vintergrønt som har litt forskjellig farge og tekstur. Klipp dem opp i tre ulike lengder, som sorteres og brukes systematisk for jevnest mulig resultat.

  

Halmkrans
Både halmkrans og vikletråd får du kjøpt i blomsterbutikken. Kransen gir jevn, god form og vikletråden holder det vintergrønne på plass.

    

Vikle på det vintergrønne
Det vintergrønne vikles på kransen med to stramme runder vikletråd. Start med de korte lengdene vintergrønt innerst og øk lengden utover. Neste runde vintergrønt overlapper den forrige, slik at all halmen dekkes.

Avslutning
Jobb jevnt med det vintergrønne helt rundt kransen. Siste runde legges ved å brette til side den første runden, og legge den siste under. Festes med vikletråden innunder det vintergrønne du holder opp. Stram godt til og vikle en ekstra runde.

   

Feste og oppheng
Fest tråden innunder de andre trådene på baksiden av kransen. Oppheng lages av vikletråden eller tykkere blomstertråd.Dekor
Et lett dryss med gullglitter gir en ekstra høytidsstemning til dørkransen.

   

  

Har du lyst til å lære å lage din egen julekrans eller delta på andre kurs finner du oversikt over kurs på Veas hjemmeside her: Kurs på Vea

Design: Anne Stine Solberg
Tekst: Anne Stine Solberg/Dorte Finstad
Foto: Ringsaker kommune

Oppdatert 12.11.2018

#veafagskole