English

NM blomsterdekorering 2015, overraskelse

«Et fat, oasis i mengder, ca 30 grener chrys og beskjed om at form og materialdominans + holdbarhet, vanntilførsel og materialrespekt blir vektlagt.» Det utleverte fatet og oasis må brukes!

Så var det på igjen! Alltid spennende å se hvordan de ulike deltagerne angriper oppgaven, og selv om det er like materialer som blir delt ut, så hadde deltagerne mulighet til å ta med seg en pose naturmaterialer hjemmefra som kan skape store variasjoner, og det gjør det!

En som skiller seg klart ut er Tommy, som pakker inn hele fatet og omformer det hele til en joker-hatt av Høymule (Artiplex). Et arbeid som for meg var mye vakrere før det ble for mye Krysanthemum i det. I starten hadde det bare noen få chrys som lå under kryssende ståltråd i sentrum, og dominansen både i form og i Høymule var klar.

Janet Kjønnerød prøver Tommy sitt arbeid og Runi applauderer.

Anne Kines litt flyvende form er også tydelig, både med vanntilførsel, materialrespekt og klar form og materialdominans.


Camilla kaster seg ut i det og jobber på for å få brukt alt hun har av Krysanthemum, og det hele blir en tydelig sirkel-form med et åpent senter. Selv med så mye materialer får Camilla tid til å «pynte» og skape vakre detaljer.

Det er faktisk flere som velger sirkel formen med åpning i sentrum, Eilin og Karina Haugberg i A og Ida Camilla, Iselin Langård og Lisbeth Tømmerås i B.

Hildegunn Mæland er en som også skaper noe annet, en stående bukett skapt av grener og fatet som en form i buketten. Arbeidet får en klar retningsdominans, men jeg er ikke helt sikker på om det blir form/material dominans?

Igjen, uten å være objektiv må jeg også trekke frem Trines arbeid som er et klart form-arbeid i organisk form, men tydelig både form og materialdominans. Trine er ikke helt fornøy selv, men dette vet vi jo alt om, alle som har deltatt.


Rebecca Våge i B-klassen kaster seg også ut i noe som ser helt annerledes ut. En slags form ned et bindepunkt og vannrør som strutter ut i toppen. Denne var også for meg en av de som var veldig spennende, men som kanskje fikk for mye materialer i seg slik at formen etter hvert ble mer utydelig. 

Nå har vi lyst til å gjette: Hvem går til finalen??

Fra klasse B tipper jeg: Elisabeth Valand-Lie, Ida Camilla, Iselin, Lisbeth Tømmerås og Vassana Kaewvijit.

Fra klasse A er det litt verre, men jeg tar en sjangs og tipper: Anne Kine, Johanna, Tommy, Marit Bårdsen, Bente Husebø, Karina Haugberg, og den siste blir håper jeg Trine, ellers må det bli Eilin eller Malin Balland. Dette blir spennede!!

Tekst: Runi Kristoffersen

Foto: Dorte Finstad

 

 

 

Oppdatert 02.11.2015

#veafagskole