English

NM blomsterdekorering - Finaleoppgave

Urnedekor 50% furu - 50% annet botanisk materiale. Urnen skulle dekoreres, integreres og bli vurdert som en enhet med stativet.

Klasse A

Disse kom til finalen i klasse A. Anne Kine, Eldrid, Emil, Katrine, Stein Are, Tina og Wenche. Dette stemte bra med mine antakelser. Beklager at jeg ikke hadde med Wenche som også fikk finaleplass. Skulle gjerne sett Turid og Gunn i finalen også.

Anne Kine dekorerte virkelig urna, men oppgaveteksten ba om integrering med stativet, og det kom ikke så godt frem.

  

Både Stein Are og Tina integrerte urna i et fat, hos Stein Are skapt av furunåler og hos Tina av furugreiner.

  

Eldrid var den eneste som plasserte urna nede og dekorerte med to punkter. Både Eldrid og Emil bygget dekoren vertikalt, og fikk på den måten inn mange linjer.

  

Katrine jobbet i samme retning som Emil og Eldrid med fokus på den vertikale basen. Wenche gav urna ei stjerne, som jo gir ideer om å reise til himmels. En fin idè!

Klasse B

I klasse B var det disse som kom til finalen: Anita, Carl Erik, Oline, Signe og Sindre. Min skrekk for hønsenetting gjorde at jeg ikke hadde regnet med at Carl Erik og Sindre ville gå til finalen. Anita og Signe var jeg derimot sikker på, men beklager at jeg ikke hadde tatt med Oline. Men i mine notater hadde jeg satt en stjerne og et spørsmålstegn ved henne. Jeg savner Amalie og Vilde som finaledeltakere i B-klassen.

 

Anita og Oline fremhevet urna med en passiv, hengende form av furu, noe som gjorde at urna kom godt frem.

  

Begge gutta valgte å bruke friske blomster, Carl Erik valgte calla, mens Sindre valgte phalanopsis. Hos begge fikk urna stå fritt.

Signe jobbet tradisjonelt med en dekor som satt godt på urna, og lot urna spille hovedrollen.

Og skal jeg tippe, tror jeg at Signe blir vinner av klasse B.

Når det gjelder klasse A og hvem som blir Norgesmester har jeg større problemer med å velge. Slik jeg ser det kan Anne Kine, Emil, Stein Are eller Tina gå av med seieren. Fremdeles er spenningen stor!

 

Tekst: Runi Kristoffersen

Foto: Dorte Finstad

 

 


Oppdatert 25.10.2016

#veafagskole