English

NM i blomsterdekorering 2014, oppgave 2.

Etter den forberedte oppgaven var det tid for oppgave 2, overraskelsen.

Her måtte tromsøpalmen benyttes i en komposisjon! En glassylinder, noen strå, craspedia, chrysanthemum og et par lyngplanter var det som ble utlevert. Oppgaven var krevende og resultatene ble veldig ulike. Hvor viktig tromsøpalmen var for hver komposisjon ble nok ikke vurdert, men den måtte være med. Noen lagde buketter, noen brudebukett, noen arrangement, en krans og noen dekorerte vasen mens andre lot være å bruke den. Mange spennende løsninger. 

 

Cecilia Bast Sætre går rett til værs med tromsøpalmen og gjør den om til en indianer! Mange fine og spennende detaljer, men kanskje en litt uklar ide med foten? Tommy Eide er i vant stil, masse blomster, frodig og med fuglen som varemerke. Litt synd at fuglen klemmer blomstene og at den har så veldig lang hale. 

Elisabeth Pålsson dekorerer tromsøpalmens krone og gjør den vakker og blomsterrik,hun plasserer den deretter i vasen sammen med et strilitzia blad.

  

Knut Sætre er den eneste som lager krans. Han kutter opp palmen i små biter og ranker,før han binder det hele sammen til kransen som tres rundt vasen. Stearinlyset hadde han nok med hjemmefra! Eilin Melkersen setter stilkene sammen til en konstruksjon ved hjelp av blomsterpinner og tannpirkere. Hun lar palmen få være i topp og bruker de hule stilkene som blomstervaser. Jeg skulle ønske hun hadde brukt de andre blomstene lenger ned i komposisjonen for å skape mer sammenheng mellom arbeidets to deler.

 

Cecilie Rindarøy  velger å lage en bukett og setter den frekt i fra seg på kanten av vasen, en morsom løsning hvor buketten både har blomster i toppen og i bunnen. 

Tekst: Runi Kristoffersen

Foto: Dorte Finstad

Oppdatert 30.09.2015

#veafagskole