English

Ny workshop med tema «Soft landart» i Italia

Enda en gang tilbake til dette vakre området rundt San Remo, til Arma de Taggia på blomster-rivieraen i Italia.

Fem ganger har vi nå arrangert en workshop med samme tema, og aldri blir noe likt året før. «Soft landart» innebærer at vi unngår å bruke annet materiale enn det som finnes i naturen, og samtidig teste ut ulike naturområder.

De to første dagene er i Hanbury Botanical Garden, www.giardinihanbury.com en av Italias aller vakreste og beste botaniske hager, på skrenten mot Middelhavet og på grensen til Frankrike.

Neste dag var i år en tur i olivenlunden ved Badalucco, en liten fjell-landsby ca 30 minutters biltur opp fra kysten. Her hadde vi også en vandring inn i den lille middelalderbyen før vi reiste tilbake til Arma de Taggia hvor vi bor.

Siste dag og avslutning er på stranda i Bussana, et stort område med mye spennende materialer og ta i bruk.

Vi hadde med 12 deltagere med mye ulik erfaring, for noen absolutt første året de forsøker seg på noe som dette, mens andre hadde deltatt før.

Hanbury Botanical Garden

Hanbury Botanical Garden har så mye vakkert og inspirerende å by på at det nesten er vanskelig å finne sted å jobbe. Derfor hadde vi første dagen bestemt hvor de ulike gruppene skulle jobbe, så kunne de selv velge plasser dagen etter.

   

   

Badalucco

I olivenlunden i Badalucco var det mer avgrenset område, og vesentlig steinmurer, steiner og olivengrener/blader og jobbe med.

  

  

  

Bussana Vecchia

Lørdag formiddag gikk turen til fots for noen opp til Bussana Vecchia, som alltid er full av opplevelser og inntrykk. Gamle Bussana er en by som var rammet av jordskjelv for en del år tilbake, og som i senere tid har blitt en kunstnerlandsby med mange spennende atelier og gallerier.

  

 

Stranden

På stranden ser det ofte ut til ikke å være noe annet enn sand å tak i, men det endrer seg fort ved nærmere ettersyn. Her finnes mye rart som inspirerer.

  

  

Soft Land Art i Italia 2018 

Vi håper igjen på en ny tur neste år etter påske, for å få godt vær. Følg med på hjemmesidene, så har du mulighet til å melde deg på. Det er begrenset antall deltagere, så vær rask om du vil med!

Eksperimentell formgivning med plantemateriale

Workshopen er en fast del av fagskoleutdanningen Eksperimentell formgiving med plantemateriale på Vea, og der er det fortsatt noen ledige plasser til oppstart i august.

 

Foto: Siv Engen Heimdahl/Runi Kristoffersen

Tekst: Runi Kristoffersen

Oppdatert 13.11.2017

#veafagskole