English

Nye gledesspredere på Vea-besøk

Hvert år inviterer vi elever som går VG1 Design og håndverk til besøksdag på Vea. I år var det 38 elever fra Hedmark og Oppland som var påmeldt til besøksdagen.

Dette er elever som vurderer å søke VG2 Blomsterdekoratør for skoleåret 2012/2013. Vea er den eneste tilbyderen av blomsterdekoratørutdanning i Hedmark og Oppland, og elevene kom fra Otta, Lillehammer, Gjøvik, Lena, Hamar, Elverum og Solør.

Vi samlet alle elevene til en felles presentasjon der vi fortalte om skolen, blomster-dekoratørutdanningen og veien videre for den som velger å bli blomsterdekoratør. Videre fikk elevene se på fagbiblioteket på Vea og veksthuset der vi dyrker blomster og planter.

Blomsterdekoratørene på VG2 hadde forberedt seg godt til besøket, og de hadde lagt til rette for at elevene fra VG1 Design og håndverk skulle lage hver sin dekorasjon. Alle sammen fikk blomster og hver sin kniv slik at de kunne lage sitt eget blomsterarbeid.


Heidi fra Otta videregående har startet med å sette oasis i fatet hun skal lage dekorasjon i.


Iselin og Ina Christine fra Lena videregående.


Camilla og Silje fra Vargstad videregående i Lillehammer jobber konsentrert, det er litt uvant å håndtere kniv og ferske blomster.


Weronica fra Solør videregående har kommet godt i gang med sin dekorasjon.


Ingelin fra Gjøvik videregående skole er godt fornøyd med sin dekorasjon. Ingelin har ekstrajobb i en blomsterbutikk, og har litt erfaring fra før.Faglærer Aina Østby og våre egne elever veiledet de ferske blomsterdekoratørene, slik at alle kunne reise hjem med sin egenproduserte dekorasjon. Noen måtte også få plaster på fingeren- det å håndtere en ny skarp kniv er også noe som må læres!

Tilbakemeldinger fra både elever og lærere som var på Vea denne dagen, er at det er nyttig og positivt å få komme til Vea på besøk. Dette er noe vi skal fortsette med.

Vi er spente på hvor mange som vil søke til VG2 blomsterdekoratør neste år, at det er mange spirende gledesspredere der ute, er det ihvertfall ingen tvil om!

Oppdatert 02.10.2015

#veafagskole