English

Park- og hagedrift på besøk i en privathage

Studentene som tar fagskoelutdanningen Park- og hagedrift har vært på befaring i hagen til Corien Velders og Rieni de Rijke.

Det har bare eksalert! Sier Corien, og det har det virkelig gjort.
Corien og Rieni kommer fra Nederland, og de flyttet til huset på Brøttum i desember 2000. Rundt huset var det 3,5 mål med hage, to blomsterbed, store trær og noen syriner, ellers ikke så mye. Senere har de kjøpt 10 nye mål med tomt og hagen den har bare eskalert! Vår felles interesse for hagen gjør at vi kan få til dette, sier Corien. 

 

Vi var på befaring i hagen i august 2013, og det var en opplevelse. I Nederland er det vanlig med små hager og det brukes mye hekker. Vi ønsket å skape en hage med flere rom, sier Corien og tar oss med på vandring gjennom hagen.

  

Under dette treet var det bare mose, derfor plantet vi timian og nå dekker den et stort område under treet, sier Corien. Corien forteller, vi lytter, fotograferer og sluker alt hun sier.

  

Det er laget stier mellom de ulike rommene i hagen.Rommene er også bygget opp rundt ulike temaer. Her er et utsnitt fra den "Burgunder hagen".


  

"Skoghagen"                                                     "Den Japanske hagen".

   

Her har en av studentene funnet seg en av de mange sitteplassene i hagen. Veksthuset har Rieni laget selv.

   

Denne hagen har mange rom og fine sitteplasser der man kan nyte hagen eller utsikten over Mjøsa. Faglærerne Gøril og Liselott måtte prøve denne benkens ulike funksjoner.

Tusen takk til Corien og Rieni for at dere lar oss få oppleve hagen deres!

Tekst og foto: Dorte Finstad

Oppdatert 30.09.2015

#veafagskole