English

Plantekomposisjon – sommerblomster på Vea

Sist høst fikk studentene ved Park- og hagedrift i oppgave å designe hvert sitt forslag til en plantekomposisjon for blomsterrabatten ved inngangspartiet.

Primært skulle sommerblomster benyttes med arter fra pensumlisten. Da samtlige løsninger var presentert stemte studentene fram en vinner som skulle få sin planløsning realisert.

 

Planteplan og illustrasjonsplan

 

 Planteplan og oppriss

Årets sommerblomstrabatt ble Kristin Hagen´s ”Dalidrama”

"Ble rabatten slik du hadde forestilt deg ?”

”Ja, nesten, men jeg kunne ha laget feltene med kontrastplanter litt kraftigere, kanskje.... Uansett så var det morsomt å se planen bli til virkelighet. Men jeg må si noe; det var så mange fine planløsninger som ble presentert... så ble min valgt og det var ganske rart…” 

Kristin ser på meg med et lite smil og jeg sier meg enig. Der var jevnt løp med mange flotte planløsninger. Denne skilte seg litt ut med sin enkelhet, det hvite dekke og punkter i kontrast, et grep som sikkert pirret nysgjerrigheten hos mange av de andre studentene. Litt uvanlig og spennende. 

Her er noen bilder fra etableringen av sommerblomstbedet

   

Bedet er klargjort for planting og det er lagt på plass dryppslanger. Gartnerne har produsert sommerblomster til bedet og kjørt frem et hengerlass som skal plantes.Foto: Dorte Finstad

  

Sommerblomstbedet er nyplantet 10.juni 2016.                                   Her har det fått vokst seg til, bildet er tatt 2.august. 

Tekst og foto: Kari Schøyen, faglærer hagedesign

Oppdatert 06.09.2016

#veafagskole