English

Sommertoget i Moelv

Sommertoget kom til Moelv stasjon 12.juli 2017, og i den forbindelse var Vea spurt om å delta i NRK sitt program Sommeråpent.

Blomsterdekoratørfaget i fokus

NRK ønsket at Vea skulle dekorere på Moelv stasjon til deres TV-sending Sommeråpent som ble sendt direkte fra stasjonen onsdag 12. juli. Det var blomsterdekoratørene og faglærerne Anne Stine Solberg og Siv Engen Heimdahl som fikk oppdraget med å planlegge og gjennomføre dekoreringen på Moelv stasjon. For Vea var dette en fin mulighet til å profilere fagskolen og å synligjøre viktigheten av kompetanseheving. Målet var å vise faget fra ulike sider, - med alt fra romdekor på perrongen, dekorering av bord til ulike anledninger og utsmykning av scene. Det ble også laget blomsterarbeider til programlederne. For å vise blomsterdekoratørfaget i praksis, ble det dekorert et festbord under sendingen.   

 

Siv og Anne Stine i full gang med forberedelser til dekorering av Moelv stasjon.

   

På Vea produseres det roser i veksthuset og disse måtte selvsagt brukes i dekoren. Andre materialer som ble brukt var enten kjøpt inn eller høstet på eller utenfor Vea. 

  
Her er det glimt fra siste finish på scenedekoren, som var som fargerike blomsterenger. 

  

  

Sommertoget hadde med seg egne sylister og de ble veldig begeistret da de fikk disse to dekorasjonene som dekor til programlederbordene.

  

  

 Siv og Tori jobber på for å rekke å bli ferdige før Sommertoget kommer til Moelv Stasjon. 

Anne Stine og Siv legger siste hånden på verket på de store installasjonene på perrongen. 

  

Tidligere student på fagskolestudiet Botanisk design, Per Ivar Reppen, stilte sporty opp for å bidra i dekoreringen og for å fortelle om sitt skole- og yrkesvalg på direktesendt TV. 

  

Og slik ble festbordet ferdig dekorert.

  

  

Responsen var ubetinget positiv fra både skuelystne modøler og ansatte i NRK. Det er alltid hyggelig å se hvor mye blomster engasjerer og begeistrer! 

Tekst og foto: Dorte Finstad og Anne Stine Solberg

 

Her kan du se programmet i sin helhet:

Sommeråpent fra Moelv

 

Oppdatert 06.09.2017

#veafagskole