English

Studiesamling til Malmø

Fagskolestudentene som tar Eksperimentell formgivning (EF) har hatt studiesamling i Malmø for å lære om utstillingsteknikk og prosjektlederskap.

Ingvar Strandhs blomsterskola

EF klassen på Vea var så heldig å få besøke Malmø og København sist uke. Vi hadde base på Ingvar Strandhs blomsterskole som ligger i Oxie like utenfor Malmø. Skolen ble startet i 1979 av Ingvar Strandh og hans kone, Bittan. De har status som en av Sveriges beste floristskoler og har gjennom tidene hatt studenter fra mange ulike land, blant annet USA, Russland og Japan. Skolen er mobilitetpartner i Flornet som ble startet opp av Bittan Strandh sammen med Kai Bratbergsengen fra Vea og Janosh Fekete fra Magyar. De har tatt og tar ulike oppdrag ogsä utenfor skolen, blant annet har de pyntet til Kong Carl Gustav sin 50 års dag.

Bygningene og interiøret er en opplevelse i seg selv. De har HÅNDMALTE motiv på vegger, tak og dører av ulike blomster med latinske navn, border og skrift. Møblene er i stil med bygget som er fra Jugend epoken, og det er vakre gjenstander overalt. Uteområdet er spennende med vakre små stier, mengder av bäde uvanlige og mer vanlige planter og en vanndam med STORE fisker i.

Juleutstilling

Den årlige juleutstillingen var temaet da vi var pä besök og det var veldig lærerikt og inspirerende å se. Vi, studentene i EF klassen, fikk være med og dekorere inngangspartiet. Det bugnet av blomster i stort sett alle rom. De hadde også en egen julebutikk på skolen. På fredag, lørdag og søndag kom det mange besøkende til skolen, ca.1000 personer totalt, og det var riktig hyggelig førjulsstemning.

   

   

   

Det gir en egen stemning og god følelse å være på Ingvard Strandhs blomsterskole.

   

Tusen takk for oss, og takk til Runi som ledet oss igjennom ei fantastisk uke med så mange inspirerende utstillinger og mennesker.

Tekst: Marianne K. Sunde og Kristin Haghus

Foto:  Anne Catrine Wolden (HIOA) og Kristin Haghus (Student, Vea)

Vil du vite mer om Flornet? Les mer her: Flornet.eu  

Oppdatert 01.10.2015

#veafagskole