English

Tommy ble årets Norgesmester og Eilin vant klasse B i NM

Både Elin Susann Havreberg og Eilin K. Melkersen som er studenter på Vea gikk til finalen i Norgesmesterskapet i blomsterdekorering 2014. Jippi!

Finaleoppgaven startet med en film om Aurora Borealis, den himmelske danserinne. Oppgaven var å lage en botanisk lykt som skulle kunne bæres i en hånd. Finalistene fikk 2 lysslynger, og minimum en måtte integreres i arbeidet ellers var alt fritt. Den utleverte plata med en stang i midten var ustødig og lite brukbar som fot, så mange valgte å ta den bort. Materialene ellers var mye hvitt og gloriosa i to farger + røde, hvite og gule bær.

Camilla Dversnes gikk i gang med å sy en «veske» av det utleverte stoffet. Det kan jo være komplisert å skille hva som er en lykt, men så lenge veska fikk lys ble den nok godkjent som lykt. Det ble et vakkert arbeid, men for meg mer ei veske enn en lykt, og ikke dominerende botanisk.

                          

Tommy Eide gikk direkte på materialene og skapte hengende kjegleform, gjennomført organisk og med mye bevegelse.

Elin Susann Havreberg forsøkte seg på en form som minnet om Aurora, plassert øverst på stanga som ble utlevert. En utfordring å få den til å balansere, men samtidig ble den jo litt mer levende av problemet. Veldig helhetlig og vakker med et hull til å titte inn i. Litt synd at den fikk for mye blomster utenpå til slutt, en gloriosa inne i formen hadde nok vært en bedre løsning.

Mange av lyktene ble til å henge på armen eller holde i hånda, Elisabeth Pålsson lagde en transparent og levende fargerik lykt.

Oppgaven med å tenke både dans, Aurora og at det hele skulle bli botanisk var krevende. Kanskje det hadde vært en idé å la deltagerne få en kort stund i starten til å lese teksten en gang til, diskutere og spørre før de fikk starte praktisk?

Årets norgesmesterskap er over og til stående applaus under festen ble Tommy Eide igjen kåret til Norgesmester med 712 poeng. På andreplass kom Camilla Dversnes med 687 poeng, mens Elisabeth Pålsson kom på tredjeplass med 679 poeng. 

Elisabeth Pålsson, Tommy Eide og Camilla Dversnes.

B-klassens vinner ble Eilin Melkersen med 568 poeng. Andreplassen gikk til Juliane Iselin Langård med 561 poeng, og på tredje kom Daiva Januskaite med 556 poeng.

Vi gratulerer alle deltagere med flott innsats!

Tekst: Runi Kristoffersen

Foto: Dorte Finstad

Oppdatert 30.09.2015

#veafagskole