English

Tysk mesterskap i Berlin under mottoet: ”Red-Hot Rio»

Runi Kristoffersen er faglærer på Vea. Hun har vært i Berlin for å se på tysk mesterskap i blomsterdekorering, og her deler hun sin opplevelse fra mesterskapet med oss. 

Nasjonalt mesterskap avholdes hvert andre år, etter uttakning i de ulike distrikt, og da vil det si maks 16 deltagere. I år deltok 11. Konkurransen foregikk i et stort kjøpesenter i Berlin over to dager med 4 forberedte oppgaver og en overraskelse. Alle oppgavene var tilknyttet OL i Rio. Stephan Triebe ble tysk mester, en velfortjent seier synes jeg! Kanskje den eneste deltageren som hadde jevnt gode løsninger på alle oppgavene.

Oppgave 1:

Romdekor under overskriften «More is more», et uttrykk fra den postmoderne estetikken som innebærer mye av alt, blanding av mønster og energiske former og farger. Tid 120 minutter.

Ja, alle brukte myyyyyyye materialer, i en del tilfeller så mye at det for meg ble mangel på respekt for blomstene. Teknikk kunne i konkurransen gi max 30 poeng, og da var det litt overraskende at det stort sett var blomster i vannrør og noe oasis, men ingen nyskapende annerledes tekniske løsninger hva jeg kunne se.

    

Stephan Triebe brukte røde vannslanger med propper i enden som teknikk i et raffinert uttrykk, ganske helhetlig og spesielt spennende farger.

               

Marlen Müller var en av de jeg satte høyt, et mer følsomt arbeid med spennende fargebruk.

     

Sarah Hasenhündl hadde beste romdekor, med 90,3 poeng, 6,2 poeng mer enn neste. Theresa Nee hadde et arbeid med motor!

    

Arbeidet til venstre er laget av Julia Erven og det til høyre er laget av Sven Hartung.

Oppgave 2:

«Welcome to Rio» borddekorering til minimum 2 pers. 90 minutter. Oppgaveteksten sier noe om samba, sommer, sol og et «Happy mood».

 

Stephan Triebes solrike og fjærkledde bar-bord må vel absolutt sies å besvare oppgaven, og det ble beste poeng på denne oppgaven, 96,5

                   

Sarahs bord hadde mer dramatikk og veldig bra integrering av lys.

 

Arbeidet til venstre er laget av Julia Erven og det til høyre er laget av Sabrina Knell.

   

Arbeidet til venstre er laget av Franziska Weisheitog det til høyre er laget av Marlen Müller.

Oppgave 3:

Sammenplantning som gir rom for ettertanke og refleksjoner over det tragiske som hendte under OL i München i -72. Tittel: «Comfort & hope», tid 90 min. Resultatene ble mange arbeider med veldig forsiktig fargebruk og helhetlig uttrykk, en del med et litt naturnært uttrykk, men også noen med mange raffinerte orkideer og andre litt mer spesielle planter.

  

Som jeg ser det, var det bare Stephan som klarte å uttrykke noe mer tydelig dette med minner fra tidligere OL. Hans bruk at sko-lester og det ene paret plassert på gulvet alene skapte selvfølgelig mange assosiasjoner, og det at han brukte en av hver av mange ulike planter ga også uttrykk for ulike personligheter som var rammet av ulykken i München.

  

Stephan Triebes arbeid som viser det enslige skoparet og arbeidet til Sophia Gärtner

Mehmet Yilmaz, hadde beste sammenplantning med fantastiske 99,4 poeng og den som fikk flest poeng av alle oppgaver.

Oppgave 4:

En bundet bukett: «Rocking Rio – A victory bouquet for the favorite athlete», tid 60 min. Her kunne de selv velge hvem buketten skulle være til, og noen ga tydelig uttrykk for hvilken sport, mens andre ikke viste det, i alle fall ikke så jeg forstod det!

  

Sophia Gärtner hadde tydelig fokus på vannsport. Martin Neumann var også i vannet, men kanskje i seilbåt?

   

Stephans bukett var til vektløfteren, og viste det ikke bare i underlaget men også i hvordan materialene ble «lettere og lettere». Sarahs bukett var vakker og flytende, men jeg fattet ikke hvem som skulle få den, egentlig passet den jo til alle.

 

Buketten til venstre er laget av Sven Hartung og den til høyre er laget av Julia Erven

 

Oppgave 5:

Overraskelsen var ikke helt ukjent for deltagerne. På forhånd hadde de fått vite at det skulle dreie seg om et fritt kreativt arbeid med tittel: «On trace of the ancient world». Teksten som ble delt ut var: Skap et floralt kroppsmykke passende til tema «Rio feirer». Tid 90 min. Bysten måtte brukes og smykket måtte kunne tas av og på.

            

Kroppsmykkene er laget av Sarah Hasenhündl,  Mehmet Yilmaz og Martin Neumann

                     

Kroppsmykker laget av Sven Hartung, Stephan Triebe og Julia Erven. 

   

Kroppsmykker er laget av Theresa Nee og Franziska Weisheit. 

Jeg gratulerer Stephan Triebe med 1. plass, Sarah Hasenhündl med 2. plass og Mehmet Yilmaz med 3.plass! Et veldig godt gjennomført mesterskap med stor publikumsappell.

Tekst: Runi Kristoffersen

Foto: Kai Bratbergsengen

Oppdatert 24.08.2016

#veafagskole