English

Vea-elever deltar i Distriktsmesterskap i blomsterdekorering

Lørdag 28.oktober 2017 arrangerer Interflora Hedmark og Oppland distrikstmesterskap i blomsterdekorering.

Det er tilsammen 10 deltagere som skal være med i konkurransen som er delt inn i to klasser. Klasse A er for de som har fagbrev i blomsterdekoratørfaget eller mer enn 5 års erfaring. Klasse B er for de som ikke har fagbrev og mindre enn 5 års erfaring fra blomsterdekoratørfaget.

Det er 3 elever fra Vea som skal delta i klasse B og en student som skal delta i klasse A. Vinnerne av de to klassene kvalifiserer seg til deltagelse i NM blomsterdekorering som arrangeres i Oslo 21.-23.september 2018. Julie Flem og Cicilie Marita Rønning (på bildet øverst i artikkelen) er elever på Vg2 blomsterdekoratør. Ingrid Marie Aarre er elev på blomsterdekoratørutdanning for voksne. Disse tre stille ri klasse B. Lena Presthus som er fagskolestudent på Botanisk design skal delta i klasse A.

Oppgavene

Alle deltagerne får de samme oppgavene. Den ene oppgaven fikk de utdelt for flere uker siden slik at de har hatt tid til å planlegge og forberede seg på hva de skal lage, mens den andre oppgaven mottok de torsdag. Oppgave 1 er en overraskelsesoppgave, der deltagerne kun har sett oppgaveteksten og en materialliste før konkurransen starter. Materialene blir utdelt konkuransedagen. Oppgave 2 er en forberedt oppgave, der deltagerne selv har med seg de materialene de ønsker å benytte.

Oppgave 1: Arrangement i fat
Lag et arrangement i det utleverte fatet!
Konkurransetid: 1 time og 30 minutter

Oppgave 2: BLOMSTER OG PAPIR
Lag et blomsterarbeid som inneholder minimum 30% papir/papp
Presentasjon: Fri
Konkurransetid: 1 time og 30 minutter

Har du lyst til å se på at 10 dyktige blomsterdekoratører konkurrerer?

Konkurransen arrangeres på CC Gjøvik lørdag 28.oktober kl:10.00. Den er åpen for publikum, slik at alle får mulighet til å se dyktige håndverkere boltre seg i blomster.

  

Ingrid Marie er elev på Blomsterdekoratørutdanning for voksne, mens Lena Presthus er student på fagskoleutdanningen Botanisk design.

Tekst og foto: Dorte Finstad

Oppdatert 02.11.2017

#veafagskole