English

Vea-mesterskapet 2017

Det er femte året på rad at Vea inviterer til Vea-mesterskapet i blomsterdekorering. I år er det 32 deltagere fordelt på 16 lag som bruker helgen til å jobbe ute med botaniske materieler på Vea.

Jobber til langt på natt

Og deltagerne benytter tiden godt. Oppgaven ble delt ut fredag kl.16.00 og da startet konkurransen. Deltagerne benytter tiden som de selv ønsker, men alle må være ferdige innen 15.00 på lørdag. Mange har jobbet i natt og stått ute på Vea med hodelykter og annen belysning og jobbet til både 01.00 og 02.00, før det ble en hvil og de startet på igjen lørdag morgen.

  

Deltagere

Vea-mesterskapet er for alle som ønsker å delta og alle stiller i samme klasse uansett faglig bakgrunn, fagbrev eller erfaring. Vi har med helt ferske blomsterdekoratører som ikke har tatt fagbrev, erfarne blomsterdekoratører med fagbrev, mange har fagskoleutdanning, noen er faglærere og vi har med tidligere høyt meritterte konkuransedeltagere.

  

Lisa Nautnes Dale og Åse Løvik jobber til daglig hos Aukra blomster. Stein Are Hansen fra Blomst af Hansen deltar sammen med Mariann Hestnes.

  

Linda Knøvl Rasmussen og Kristin H. Haghus jobber til daglig på Lier videregående, mens Eilin K. Melkersen og Kristine Sjø jobber hos Spire blomsterhåndverk i Fauske.

  

Poe Tu Tu Sein og Sofie JIe Bjørnø er begge studenter på fagskoleutdanningen Botanisk design.

Bedømming

Det er lukket bedømming. Det vil si at dommerne ikke vet hvilke deltagere som har laget de ulike arbeidene. I år er det Anne Stine Solberg og Runi Kristoffersen som vurderer arbeidene. Oppgaven dømmes etter følgende kriterier: Idé: 0 – 40 poeng   |    Komposisjon: 0 – 40 poeng    |    Teknikk: 0 – 20 poeng

  

Anne Stine Solberg er i gang med vurderingen. 

Mange spennende arbeider

Det er svært mange spennende arbeider og veldig mye fint å se. Deltagerne har plukket materialer ute på skolens område, og de har funnet mange lekre, spennende og rare ting. Noen har benyttet det de har funnet på komposten, noen har vært på grønnsaksfeltet (det luktet både dill og løk av noen av arbeidene), mens andre har benyttet greiner, frukt eller blomster.

    

   

  

  

Mange flotte arbeider og mange spennende detaljer. Arbeidene burde oppleves!! De vil stå fremme til onsdag 13.september 2017, og er å finne rundt om på skolens område.

Deltagere i Vea-mesterskapet 2017

Marte Elise Gulbrandsen og Katja Breen

Łukasz Krytkowski og Monika Bębenek

Bodil Johansen og Lisa Pålsson

Lisa Nautnes Dale og Åse Løvik

Sofie JIe Bjørnø og Poe Tu Tu Sein

Eilin Katarina Melkersen og Kristine Sjø

Åslaug Nevstad Hildre og Ingrid Bendiksen

Mariann Hestnes og Stein Are Hansen

Bente Thøgersen og Lene Anine Rydgren

Guro Rykke Antonsen og Marie Wiik

Karianne Almås og Marianne Leren

Andrea Støyva og Mariann Holmen

Louise Høstmark og Karoline Tafjord Ringstad

Ingunn Helgerud og Inger-Johanne Arnkværn 

Linn Petersson og Erik Svang

Linda Knøvl Rasmussen og Kristin Haghus

Bilder

Du kan se flere bilder på vår facebookside: Bilder fra Vea-mesterskapet 2017 

Tekst og foto: Dorte Finstad/Hildegunn Aas

Oppdatert 27.10.2017

#veafagskole