English

Vea på besøk hos Blok, Bergen

Liv Dahl og Elin Tysdal leder BLOK, Bergen med stor iver. 

Bergensavdelingen har eksistert i vel 8 år og er allerede i eget lokale og har ca.20 lærlinger og 11 elever på voksenopplæring blomsterdekoratør. I tillegg er det av og til butikker som kjøper seg inn for å delta på enkeltmoduler.

Denne uka hadde trinn 2 lærlingene jobbet med sorgarbeider og forsøkt å skape arbeider dsom de vanligvis ikke gjør, men ta en utfordring i forhold til egen læring. Mange arbeider bar preg av en bestemt stil, mens andre var knyttet til en bestemt kirke. 

Rebecca hadde festet greiner i hull i en bjørkestamme og skapt en spiral. En spennende teknisk løsning på en kistedekor.

      

Rita hadde skapt arbeider til Knarvik kirke. En halvromerkrans med et vakkert dekorativt punkt der materialene fikk henge. Annikens formale kors var laget av Mikadopinner, anthuriumen fungerer som en fin kontrast til korsets linjer.

Agnieszkas rektangulære pute hadde fint markerte hjørner og et vakkert dekorativ dekor.

Madelenes pute i tradisjonell klassisk stil hadde fått en fin aksent i fiolett. Godt å se at puta igjen får status i sorgbinderiet.

Iselins vegetative krans bar tydelig preg av vår. Et sjeldent uttrykk, men veldig følsomt.

Anita hadde laget kisteteppe av gåsunger, dekorert med tulipaner. Også et veldig vårlig uttrykk.

Totalt sett hadde lærlingene ved Blok Bergen skapt mange fine sorgarbeider. De var både personlige, inspirert av årstiden og vakker bruk av blomstene. 

Tekst: Runi Kristoffersen

Foto: Dorte Finstad

Oppdatert 29.02.2016

#veafagskole