English

Vea på hagemessen 2013

Vea – Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører har deltatt på Hagemessen på Lillestrøm i flere år, og du finner oss selvfølgelig der i år også!

Informasjon om utdanningstilbud

Vea har en egen informasjonsstand på Hagemessen. Her kan du møte studenter og ansatte fra Vea som kan svare på spørsmål om utdanningstilbud innen grønne fagområder. Vi har utdanningstilbud til deg som vil bli gartner eller blomsterdekoratør. Vi har også fagskoleutdanninger for deg som er gartner, anleggsgartner eller blomsterdekoratør. I tillegg tilbyr vi undervisning i mesterbrevfagene og vi har mange ulike kurs.

Du finner oss på stand B01-19 


Utstillingshage 

Elevene på gartnerutdanningen bygger utstillingshage i hall A. Stand nummer: A1-03. I fjor var det kjøkkenhage som var tema for deres hage, og i år kan vi love at det blir noe helt annet. 
I hagen til gartnerene vil du møte gartnerstudenter og ansatte fra Vea. De kan svare på spørsmål om gartnerutdanning, og har du spørsmål om hagen din kan de kanskje hjelpe deg med det også. Gartnerelevene har også laget "insektshotell" som de selger i hagen.

Gartnerene vil dele ut gresskarfrø til de som har lyst til å delta i vår gresskarkonkurranse. Vurdering av gresskarene vil skje når vi har åpen helg på Vea 14.-15. september.
Slik dyrker du gresskar


Student i utstillingshagen fra 2012

Blomsterdekoratørene lager buketter og dekorasjoner

I glassgata utenfor inngangen til hallene vil blomsterdekoratører fra Vea stå hele fredagen. De skal lage buketter og dekorasjoner, som du kan kjøpe og ta med deg hjem. Kanskje du kan få noen gode tips også?


Elever og ansatte fra Vea på Hagemessen 2011 (foto: Selma Frivoll)

Blomsterutstilling

I glassgata vil blomsterdekoratørene lage noen utstillinger til inspirasjon. Her vil blomsterdekoratører fra Vea være tilgjengelig for spørsmål om blomsterdekoratørutdanning og fagskoleutdanninger innen blomsterdekoratørfag. Ta kontakt og spør om det du lurer på, det er derfor vi er på Hagemessen!Installasjoner 

Vea skal også lage noen installasjoner på Hagemessen. Vi vet ikke helt hvor disse kommer til å være enda, ikke hvordan de blir heller, men dersom du tar turen til Hagemessen kommer du til å se dem. Kanskje du blir inspirert eller provosert?

 
Installasjon som ble laget i 2012 

Hagemessen 2013 har disse åpningstidene:

Fredag 12. april kl. 12.00–20.00
Lørdag 13. april kl. 10.00–18.00
Søndag 14. april kl. 10.00–18.00 

Vil du vite mer om hagemessen 2013? Se her: Hagemessen 2013 

Messemagasin

Tekst og foto: Dorte Finstad

Oppdatert 30.09.2015

#veafagskole