English

Populær besøksdag på Vea

Det var over 30 elever fra VG1 Design og håndverk som koste seg med blomster på besøksdagen på Vea. Vi håper at flere ønsker å bli Gledesspredere!

Alle elever som går VG1 Design og håndverk på videregående skoler i Hedmark og Oppland, var invitert til besøksdag på Vea fredag 4. februar. Det var svært gledelig at mer enn 30 elever hadde lyst til å komme på besøk til oss denne dagen. Vi på Vea ønsket å gi elevene informasjon om blomsterdekoratørutdanningen og at de skulle få et innblikk av hva faget har å by på.

Vi samlet alle elevene i auditoriet der Faglærer Aina Østby og elevene på VG2 Blomsterdekoratør fortalte om Vea og blomsterdekoratørutdanningen. Deretter fikk alle en omvisning i biblioteket før de gikk videre gjennom veksthuset og til "Låven". I klasserommet på låven hadde studentene på Botanisk Design forberedt en demonstrasjon der de viste hvordan man skal lage en dekorasjon. Alle elevene som var på besøk hadde med seg en egen skål og de fikk materialer slik at de kunne lage en blomsterdekorasjon. Det var veldig artig å se hvordan elevene koste seg med å få prøve å jobbe praktisk med blomster. Alle var ivrige og de kunne reise hjem med kjempefine selvlagde dekorasjoner.


Det er spennende å lage sin egen dekorasjon for første gang. Med demonstrasjon, fremgangsmåte trinn for trinn og dyktige veiledere klarte alle elevene å lage fine dekorasjoner.Studentene på Botanisk Design hadde laget et veldig fint opplegg for elevene, både med demonstrasjon, praktisk tilrettelegging og veiledning av elevene. Her er det en tankefull Katrine som er i veilederrollen.

To av elevene fra Vargstad videregående som vurderer å ta blomsterdekoratørutdanning.Vi trenger flere gutter i blomsterdekoratørbransjen, så vi håper at flere gutter søker til VG2 Blomsterdekoratør. Søknadsfristen for VG2 Blomsterdekoratør er 1. mars. Alle som ønsker å søke må søke gjennom www.vigo.no

Tusen takk til Primaflor som ga oss kniver, slik at alle elevene ble kjent med blomsterdekoratørens viktigste arbeidsredskap.

Nå blir det spennende å se hvor mange som søker til VG2 Blomsterdekoratør for å ta fatt på sin "Gledesspreder" utdanning!

Tekst og foto: Dorte Finstad

Oppdatert 30.09.2015