English

VG2 blomsterdekoratør

Blomsterdekoratøryrket er et kreativt håndverksfag som bygger på en tusenårig historie. Som blomsterdekoratør får du brukt dine kreative evner hvor du skaper vakker og stemningsfull design i hverdagen, og en verdig, personlig ramme for store hendelser i livet. Det er et yrke der ingen dag er lik og du har mye kontakt med mennesker.

Blomsterdekoratøryrket er et kreativt håndverksfag som bygger på en tusenårig historie. Som blomsterdekoratør får du brukt dine kreative evner hvor du skaper vakker og stemningsfull design i hverdagen, og en verdig, personlig ramme for store hendelser i livet. Det er et yrke der ingen dag er lik og du har mye kontakt med mennesker.

For: Deg som har fullført Vg1 Design og håndverk og vil bli blomsterdekoratør

Tid: Ordinært skoleår

Mål:
 Grunnleggende innføring i blomsterdekoratørfaget

Studiestart:
 20.august 2018 (det var for få søkere til at utdanningen kan tilbys ved Vea skoleåret 2018/2019)

Søknadsfrist:
 1. mars 2018

Du får kompetanse i:
Å bruke blomster og andre botaniske materialer. Å lage blomsterdekoratørfagets ulike disipliner som buketter, dekorasjoner, arbeider til sørge- og minnehøytideligheter, blomster til bryllup, gavepynt og dekorering av rom. Visualisering av tanker og ideer for å kunne arbeide i nyskapende prosesser fra idé til produkt. Du lærer også om stell og behandling av blomster og planter, samt deres norske og botaniske navn. 

Veien videre:
Etter at du har fullført VG2 blomsterdekoratør kan du bli lærling i en blomsterbutikk. Etter endt læretid kan du ta fagbrev som blomsterdekoratør.

Som blomsterdekoratør kan du:
Jobbe i et kreativt miljø i en  blomsterbutikk eller hagesenter.

Emner og faglig innhold:
Prosjekt til fordypning, produksjon, produktutvikling, engelsk, kroppsøving, norsk og samfunnsfag.

Skoleåret: 
Vg2 blomsterdekoratør følger vanlig skoleår for elever i videregående. På Vea er det undervisning hver dag fra mandag til og med fredag. I prosjekt til fordypning er du i en blomsterbutikk en dag i uka. Vea har godt samarbeid med blomsterbutikkene i nærområdet, og vi hjelper deg med å finne en praksisplass.

Dette må du gjøre dersom du vil søke om plass på Vg2 blomsterdekoratør på Vea dersom du ikke bor i Hedmark

Dersom du vil søke Vg2 blomsterdekoratør på Vea må du søke til Hedmark fylkeskommune. Som søker benytter du kun en innloggingsportal i VIGO, men kan i praksis ha aktiv søknad i alle fylker. Du velger Hedmark fylke etter at du har logget deg inn, og så finner du Vg2 blomsterdekoratør. Merk at dette gjelder bare for dere som har ungdomsrett. 

Linker:


Trykk her for å søke gjennom egen fylkeskommune på www.vigo.no

Vis mer
Vis mindre

My year at Vea, written by Julie Flem

Being a pupil at Vea this year has been such an experience and I’ve learned so much. It has really been an adventure I’ll never forget.  

Les mer

My year at Vea

Nadja Otervik is one of the pupils in the floristryclass at Vea. This is her story about her school year at Vea.

Les mer

Julie valgte Vg2 blomsterdekoratør

Julie går Vg2 blomsterdekoratør på Vea og jeg har snakket med henne om hvordan det er å flytte til Vea for å ta blomsterdekoratørutdanning.

Les mer

Vea kan ta inn elever fra hele landet

Nå har du mulighet til å søke om opptak til VG2 blomsterdekoratør på Vea, uansett hvilket fylke du kommer fra.

Les mer

Vea-elever deltar i Distriktsmesterskap i blomsterdekorering

Lørdag 28.oktober 2017 arrangerer Interflora Hedmark og Oppland distrikstmesterskap i blomsterdekorering.

Les mer

A year at Vea

Anniken has been a pupil at Norges grønne fagskole – Vea this year, where she has finished her basic training in Floristry. This is her story! 

Les mer

Jeg trives kjempegodt på Vea!

Det sier Petrine som har vært elev på Vg2 blomsterdekoratør på Vea, skoleåret 2016/2017.

Les mer

Blomsterdekoratør-elever på praksisopphold i Italia

Anniken og Andrea har vært på utveksling hos Ivan Bergh floral school og Ivana flower design, med stipend fra Erasmus+ Her kan du lese om deres opplevelser fra turen til Italia.

Les mer

Hva er en blomsterdekoratør?

Blomstene mamma fikk i barseltiden, borddekorasjonen i konfirmasjonen din, brudebuketten til tante, og båredekorasjonen i begravelsen til oldefar. En blomsterdekoratør forbindes med sorg og glede, fest og høytid.

Les mer

Blomsterdekoratørelever fra Vea på faglig bytur

Vi, elever fra VG2 blomsterdekoratør på Vea dro på studietur til Eidsvoll og Oslo for å lære mer om Eidsvollsbygningen og Stortinget. Alt gikk som det skulle inntil vi skulle bytte tog. Da skjedde det noe. Et gruppemedlem var borte - reiselederen.

Les mer

VG2 inn i maktens senter

Vi på VG2 blomsterdekoratør har vært på ekspedisjon til Oslo, der vi blant annet var innom stortinget. Stortingsbygningen er et av Norges mest karakteriske bygninger, og er et symbol på maktens senter. Det er Norges hjerne, og alt styres og bestemmes her inne, vi var så heldige å få omvisning her.

Les mer