Botanisk design og ledelse

Fagskolestudiet Botanisk Design og ledelse gjennomføres ikke skoleåret 2022-2023. Studiet skal revideres slik at det blir enda enklere å studere ved siden av jobb. Neste mulighet for å søke blir fra 1. februar 2023.

Deg som er blomsterdekoratør eller har tilsvarende kompetanse, og som ønsker å få en høyere yrkesfaglig utdanning i blomsterdekoratørfaget med vekt på ledelse.

Oppbygging av studiet
Målet med studiet
Samlinger og studiested
Opptakskrav
  • Fagbrev Blomsterdekoratør eller tilsvarende realkompetanse*

Det gis tilleggspoeng for relevant yrkespraksis.

Slik søker du
Ricardo foto AS

Botanisk design og ledelse

Nivå: Fagskole
Søknadsfrist: 15.april 2023 (Samordna opptak åpner 1.februar)
Studiestart: Høst 2023

Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål til studietilbudet

Relaterte innlegg

«Med en gang jeg startet som lærling, hadde jeg et sterkt ønske og mål om å ta fagskoleutdanning på Vea», sier Sofie som tar Botanisk design på Vea.
Med Botanisk design og ledelse får du verktøy du kan bruke til å gjøre en bedre jobb både som ansatt blomsterdekoratør og som leder, sier Mari som er inne i sitt andre år som fagskolestudent.
I år var det studenter fra fagskoleutdanningen Botanisk design og ledelse, som var spurt om å holde demonstrasjonen.
Karianne Storvik var sulten på å utvikle seg videre etter å ha tatt fagbrev som blomsterdekoratør, og har tatt to fagskoleutdanninger ved Norges grønne fagskole – Vea.
Ingrid Marie Aarre er student på Botanisk design og ledelse og representerer Norges grønne fagskole – Vea på denne helt spesielle konkurransen. I alt 12 studenter ved ulike europeiske blomsterfaglige mester-skoler deltar.
Norges grønne fagskole – Vea … er familie … er guide … den er en del av verdenen min, den er skolen min! (Av Eleni Ellingsen, fagskolestudent, Botanisk design og ledelse).
En viktig del av det å være student på Botanisk design og ledelse, er å bli utfordret på bærekraftig produktutvikling.
– Botanisk design og ledelse, – ikke bare lek og kreativitet
Vinteren 2020 reiste vi som er studenter på fagskoleutdanningen Botanisk design og ledelse, på studietur til Malmö og København.
Vinteren 2020 reiste vi som er studenter på fagskoleutdanningen Botanisk design og ledelse, på studietur til Malmö og København.
Norges grønne fagskole – Vea tilbyr nå et nytt, fleksibelt og nettbasert fagskolekurs for blomsterdekoratører ut 2020. Dette er en unik mulighet for deg til å «smake» på hvordan det er å være student på fagskolestudiet Botanisk design og ledelse (BDL), og det er helt gratis!
Ingrid Marie Aarre er student på fagskoleutdanningen Botanisk design og ledelse. Hun mener flere burde øke kompetansen sin, ved å velge fagskoleutdanning.
Hva gjør man med blomstene, når konferansen er digital?
Blomsterbransjen blir stadig utfordret av andre markedsaktører og bør hele tiden se etter nye måter å ta i bruk håndverket på. Faglærer Siv Engen Heimdahl underviser på fagskolestudiet Botanisk design og ledelse (BDL) og er glødende opptatt av å gi bransjen vitamininnsprøyting ved å utfordre blomsterdekoratører til å tenke nytt i yrket. 
På Norges grønne fagskole – Vea er vi opptatt av fremtidsretta faglig utvikling. Ved hjelp av DIKU-midler utvikles nå en VR-applikasjon for blant annet blomsterdekoratører. Den virtuelle øvingsarenaen er Ringsaker kirke, hvor studentene på Botanisk design og ledelse kan øve på dekorering av rom.