Vg2 blomsterdekoratør 

Blomsterdekoratøryrket er et kreativt håndverksfag som bygger på en tusenårig historie. Som blomsterdekoratør får du brukt dine kreative evner hvor du skaper vakker og stemningsfull design i hverdagen, og en verdig, personlig ramme for store hendelser i livet. Det er et yrke der ingen dag er lik og du har mye kontakt med mennesker.

Faglig innhold:

  • Grunnleggende innføring i hvordan du kan lage buketter, dekorasjoner, brudebuketter, kranser med mer.
  • Kommunikasjon og eksponering
  • Plantelære og varebehandling
  • Salg og kundebehandling
  • Yrkesfaglig fordypning i bedrift
  • Fellesfag er engelsk, kroppsøving, norsk og samfunnsfag

Veien videre:

Etter at du har fullført VG2 blomsterdekoratør kan du bli lærling i en blomsterbutikk. Etter endt læretid kan du ta fagbrev som blomsterdekoratør.

Skoleåret:
Vg2 blomsterdekoratør følger vanlig skoleår for elever i videregående. På Vea er det undervisning hver dag fra mandag til og med fredag. I prosjekt til fordypning har du praksis i en blomsterbutikk.

Dette må du gjøre om du vil søke  plass på Vg2 blomsterdekoratør på Vea dersom du ikke bor i Innlandet

Dersom du vil søke Vg2 blomsterdekoratør på Vea må du søke til Innlandet fylkeskommune. Som søker benytter du kun en innloggingsportal i VIGO, men kan i praksis ha aktiv søknad i alle fylker. Du velger Innlandet fylke etter at du har logget deg inn, og finner du Vg2 blomsterdekoratør. Merk at dette gjelder bare for dere som har ungdomsrett.

For mer informasjon ta kontakt med: