Bærekraftig studentpris 

Birgitte Norheim og Karl Eirik Nilsen fikk toppkarakterer, og deler et stipend fra Gjensidige knyttet til disponering av overvann.

Norges grønne fagskole – Vea i Moelv og Gjensidige vil styrke fokuseringen på utdanning rundt utnyttelse av overvann.

Gjensidige deler derfor ut stipend til de beste studentene på studiet Lokal overvannsdisponering. Både Norheim og Nilsen fikk karakter A, og de deler derfor stipendet fra forsikringsselskapet.

Studentene er veldig fornøyde med å ha mottatt stipend, og forteller at dette er til stor inspirasjon for videre innsats for grønne løsninger i lokalmiljøene.

Begge jobber med lokal overvannsdisponering (LOD-tiltak) i dag, viser at de får tatt i bruk kompetansen de innehar med det samme.

– Kombinasjonen av villere og våtere vær og underdimensjonerte avløpsnett kan føre til store skader. Lokal overvannsdisponering inngår stadig oftere i byggeprosjekter, og er svært viktig med tanke på å utnytte vannet vårt på en bedre og mer bærekraftig måte, sier Grethe Bøhn Busterud ved Vea.

– Vi synes denne kunnskapen er så samfunnsviktig, at vi ønsket å bidra med et stipend, sier Gjensidiges ansvarlige Ajla Alagic, bærekraftansvarlig i Eiendom og ansvar.

Studiet gir kompetanse på hvordan gode LOD-tiltak bruker overvann som ressurs ved hjelp av blågrønne løsninger med vann og vegetasjon som det viktigste.

 

Tekst og foto: Bjarne Aani Rysstad

Kontakt oss

Studentene fikk stipendet på Gjensidiges kontor i Stavanger 24. juni. I midten senior kunderådgiver Solveig Østerhus. Foto: Bjarne Rysstad