Grønt levende interiør fagskolestudium på Norges grønne fagskole - Vea

Grønt, levende interiør, – utvikling av ny høyere yrkesfaglig utdanning på Norges grønne fagskole – Vea 

Tenk deg et rom fylt av duggfriske, grønne og vakre planter. Et rom hvor plantene renser luften og demper støy. Et rom som bringer med seg følelsen av natur, friskhet og renhet. Med et mangfold av planter som en naturlig del av interiøret, hvor de vokser, trives og utvikler seg. På Norges grønne fagskole - Vea utvikles nå fagskoleutdanningen Grønt levende interiør. Utdanningen gir kompetanse på å designe, prosjektere, selge inn og skjøtte slike grønne levende interiører.

Ved å kombinere kreativitet med spisskompetanse på planter, kan man utvikle holdbare og vakre planteinstallasjoner tilpasset ulike rom. Planteinstallasjoner som gir interiøret et estetisk løft og kan bidra til forbedring av inneklimaet og økt trivsel. Det kan for eksempel være store, frittstående planter i potter tilpasset interiøret. Frodige planter installert i vekst-systemer hengende fritt i rommet fra taket. Eller hele plantevegger installert fra tak til gulv med eget vanningssystem. Mulighetene er mange og effekten kan være stor.

For å lykkes med slike prosjekter, og gjøre dem bærekraftige, må man kombinere grønt-faglig spisskompetanse og kompetanse innen kreative og merkantile fag. Dette er kompetanse som meldes å bli mer og mer aktuell fremover som følge av etterspørselen etter større og mer komplekse plante-prosjekter.

Tverrfaglig grøntfaglig og kreativ utdanning

Utdanningen Grønt levende interiør er en tverrfaglig utdanning, hvor emnene planteforståelse og praktisk bruk av planter er de viktigste. Kreativitet og konseptutvikling er det nest største emnet, med utvikling av bærekraftige plante-konsepter tilpasset kundens behov og rommets muligheter. I tillegg er det lagt inn læringsutbytte på vekstmedier og vekst-systemer, bærekraft, økonomistyring, lover, forskrifter og standarder, prosjektledelse, markedsføring, innsalg m.m.

Veas plantevegg utført av BioWall.
Hypoestes phyllostachya
Tradescantia
Chlorophytum comosum

Mange målgrupper for utdanningen

Grønt levende interiør retter seg mot ulike målgrupper. Både yrkesutøvere med grønt-faglig bakgrunn og/eller kreativ bakgrunn kan ta denne utdanningen. Det kan være gartnere, blomsterdekoratører, anleggsgartnere, interiørdesignere, interiørarkitekter, møbelsnekkere, aktivitører, kunstnere, designere m.fl.

Studieplanen er utarbeidet sammen med sentrale aktører i vekstinnredningsbransjen og sendes på høring etter sommerferien for kvalitetssikring og innspill.

Høyblad på fredslilje (Spathiphyllum wallesii), fra planteveggen på Norges grønne fagskole - Vea, utført av BioWalls.
Nærbilde av planteinstallasjon med Adiantum capillus-veneris/venushår på CC-mart`n.
Miks med Alocasia sanderiana og Phlebodium aureum
Araucaria heterophylla
Alocasia sanderiana
Planteveggen på Vea.

Kontakt oss

Grønt levende interiør fagskolestudium på Norges grønne fagskole - Vea
Planteinstallasjoner på CC-mart`n utført av Green Fortune Tekst og foto: Anne Stine Solberg

Les om utdanningen her