Karl Eirik, Anleggsgartnertekniker

Undervisningen er tilpasset akkurat det vi anleggsgartnere har behov for! 

Karl Eirik har tatt fagskoleutdanningen Anleggsgartnertekniker og er klar for nye utfordringer i jobben.

Bakgrunn

Jeg hadde interesse for maskiner, grønt, levende planter og vekster, så det passet meg veldig godt å bli anleggsgartner. Jeg gikk Naturbruk Vg1 på Øksnevad videregående med fordypning anleggsgartner, gikk videre på Anleggsgartner vg2 og hadde læretiden hos Refsnes plantesalg før jeg tok fagbrev som Anleggsgartner. Nå jobber jeg hos Stangeland Maskin AS. Anleggsgartnerfaget er variert arbeid som inneholder mye forskjellig.

Hvorfor valgte du å gå på Vea for å ta fagskoleutdanningen Anleggsgartnertekniker?

Jeg hadde behov for å komme videre i faget. Komme dypere inn i faget, få innblikk i ledelse og prosjektstyring fra oppdragsgiver sin side. Det har vært spennende å utvikle seg selv og komme videre faglig. Jeg har fått god støtte fra arbeidsgiver mens jeg har vært student på fagskolen.

Jeg så i studieplanen at det var mye om grøntanleggsfortvaltning og ønsket spesielt å utvide kompetansen på dette feltet. 

Hvordan er undervisningen lagt opp?

Det har vært fint at undervisningen har vært vinterbasert. Undervisningen er godt oppdatert og tilpasset akkurat det vi som anleggsgartnere har behov for. Det er matnyttig det vi driver med og det kan relateres til arbeidet. Det var fint med den pausen vi hadde mellom første og andre året. Da fikk vi tid til å tenke litt og prøve ut det vi har lært.

Undervisningen har vært variert med forelesninger, teori og oppgaver. Vi har også vært på noen bedriftsbesøk og leverandører har vært innom og vist oss ulike produkter. Vi var på Park- og anleggsmessa, det var spennende.

Jeg ser litt annerledes på ting nå, fordi jeg har mer kunnskap og innsikt. Kan se prosesser og arbeid i bedriften med et nytt blikk.

Hvordan trives du på Vea og i klassen?

Det har vært veldig kjekt, vi har hatt det godt. Litt utfordrende å venne seg til å bo i kollektiv, men det har vært en positiv opplevelse. Jeg har blitt kjent med mange nye folk og utvidet perspektivet. Vea er en fin plass og ligger fint til i utkanten av Moelv. Skolen har gode boforhold, treningsrom og vi har også blitt kjent med andre studenter. For meg som er vestlending har det vært ekstra gøy å oppleve vinter, langvarige kuldegrader og mye snø! Det er gode muligheter for å gå på ski for den som vil gjøre det. Jeg har stort sett bodd på skolen gjennom hele semesteret, både ukedager og helger. Det har blitt et godt klassemiljø og vi har bodd tett sammen og blitt en god gjeng. Variert alder, erfaring og interesser blant studentene i klassen har utelukkende vært positivt. Det blir spennende å følge med på hva de andre gjør videre og hva vi gjør når vi møtes igjen for reunion.

Hva gjør du etter endt utdanning?

Litt usikkert hvilken rolle jeg får, men satser på å fortsette i Stangeland og kunne bruke den nye kompetansen min der.

Hva vil du si til andre som vurderer å ta fagskoleutdanning?

De må hoppe i det og gjøre det! Det er veldig kjekt både sosialt og faglig, samt å utvikle seg videre og få påfyll av kunnskap. Det kan også være fint med en pause fra det daglige. Med tanke på alle de årene man skal ha i arbeidslivet, er ett og et halvt år med fagskoleutdanning liten. Jeg har ikke lengtet hjem en eneste dag!

Er det noe annet du ønsker å si?

Vi har veldig flinke lærere, de bidrar til et godt miljø, både sosialt og faglig. De fører et høyt faglig nivå på undervisninga og læringsutbyttet er bra.

Jeg vil oppfordre spesielt Vestlendinger til å ta dette studiet. Vestlandet trenger også denne kompetansen og vi kan ikke godta at det bare blir østlendinger som sitter på denne kunnskapen, sier Karl Eirik med glimt i øyet!

Tekst: Dorte Finstad

Noen glimt fra jobben som anleggsgartner i Stangeland Maskin AS
Privat
Privat
Dorte Finstad
Dorte Finstad

Kontakt oss

Karl Eirik, Anleggsgartnertekniker
Karl Eirik tok anleggsgartnerteknikerutdanning ved Norges grønne fagskole - Vea