Blomsterdekoratør Lorance Najib

Lorance følger drømmen og tar blomsterdekoratørutdanning på Vea. 

Har du lyst til å bli blomsterdekoratør, må du gå på Vea! Det sier Lorance, som går Vg2 blomsterdekoratør.

Hvorfor valgte du å gå på Vea for å ta blomsterdekoratørutdanning?

Jeg har fulgt Vea på facebook. Sarah Skoglund (tidligere student), sa at Vea var en bra skole med gode lærere. Blomster var min yrkesdrøm, noe moren min er glad for. Jeg har lært veldig mye her på Vea.

Hvordan er undervisningen lagt opp?

Vi har mest praktiske fag, men også teori. Det er interessant å høre på lærerne når de forteller og viser ulike teknikker. Vi lager ulike arbeider med blomster. Jeg lærer mye! Vi har også teori som norsk, engelsk, gym og samfunnsfag. Vi jobber med ulike oppgaver. Det går fint.

Hvordan trives du på Vea og i klassen?

Jeg bor på skolen og trives veldig godt. Det er rolig her, fint om sommeren. Vi kan fiske og bade i Mjøsa. I høst kunne vi plukke masse blomster ute og øve oss i faget med dem. Skolen har sykler som vi kan låne, og det er praktisk å kunne bruke dem når vi skal til Moelv.

Hva gjør du etter endt utdanning?

Jeg har fått tilbud om lærlingplass på Hamar, men har ikke helt bestemt meg enda for om jeg vil være på Hamar eller prøve å få lærlingplass i Oslo.

Hva vil du si til andre som vurderer å ta blomsterdekoratørutdanning?

Må gjøre det! Har du lyst til å bli blomsterdekoratør, må du gå på Vea!

Er det noe annet du ønsker å si?

Etter å ha tatt fagbrev i blomsterdekoratørfaget, har jeg lyst til å ta kurs i Dubai, for å kunne lage dekorasjoner med ballonger. Fint til bursdager og det kan kombineres med blomster.

 

Tekst: Dorte Finstad

Om studiet

Lorance Najib

Bakgrunn: Ingeniørmekaniker. Jobbet med blomster ved siden av studier og har jobbet i Tyrkia, Syria og Libanon. I Norge har jeg tatt Vg1 Design og håndverk og jobbet hos Hokland blomster og Alleen blomster og gaver.
Alder: 24
Kommer fra: Syria
Arbeidsgiver: Floriss CC Hamar