Utveksling til Italia med Erasmus+ stipend.

Vea i seg selv er en fantastisk skole med flinke lærere og flere typer utdanninger. Vi går Vg2 blomsterdekoratør og synes skolen både er spennende og lærerik. Da vi fikk høre om muligheten til å søke stipend gjennom Erasmus+, for å kunne reise på utveksling til en av Vea sine partnerskoler, ble vi veldig glade. Vi søkte selvfølgelig så fort som mulig og var så heldige at vi fikk dra på utveksling til en partnerskole i Pescara, Italia. I denne artikkelen forteller vi hva vi gjorde og lærte på denne fine turen.…

Skal du bli blomsterdekoratør, da bør du gjøre det ordentlig!

Hvorfor valgte du å gå på Vea for å ta blomsterdekoratørutdanning?

Jeg kommer fra Vesterålen der familien driver Woies blomster, så jeg var kjent med blomsterdekoratøryrket fra før. Jeg synes det er artig og spennende å jobbe med blomster og planter, og hadde ikke lyst til å ha noen kontorjobb. Bestefaren min gikk på Vea på 80-tallet. Han har snakket mye om Vea og håpet på at noen av barnebarna ville velge å gå på Vea.

Hvordan er undervisningen lagt opp?

Ung og lovende blomsterdekoratør

De jobber hardt og målrettet. De drømmer, er nysgjerrige og oppslukt i bransjen. I denne spalten møter vi spennende utøvere i blomsterfaget.

Tekst: Morten Øverbye

  • Navn: Nadja Margrete Otervik
  • Bosted/arbeidsplass: Floriss Paleet, Oslo
  • Utdannelse: Vg1 Design og håndverk, Vg2 Blomsterdekoratør på Vea. Er nå andreårslærling hos Floriss Paleet.

Hvorfor begynte du med blomster?

Det startet med at jeg hørte om Norges grønne fagskole – Vea hvor de tilbyr Vg2 Blomsterdekoratør. Jeg fant frem nettsiden til skolen og kjente at det var dit jeg ville året etter.…

Lorance følger drømmen og tar blomsterdekoratørutdanning på Vea.

Har du lyst til å bli blomsterdekoratør, må du gå på Vea! Det sier Lorance, som går Vg2 blomsterdekoratør.

Hvorfor valgte du å gå på Vea for å ta blomsterdekoratørutdanning?

Jeg har fulgt Vea på facebook. Sarah Skoglund (tidligere student), sa at Vea var en bra skole med gode lærere. Blomster var min yrkesdrøm, noe moren min er glad for. Jeg har lært veldig mye her på Vea.

Hvordan er undervisningen lagt opp?

Vi har mest praktiske fag, men også teori.…

Unge og eldre møtes gjennom bruk av blomster

Hamar kommune er med på «Den kulturelle spaserstokken», og engasjerer blant andre Vea til å bringe trivsel og glede til sine eldre beboere. «Den kulturelle spaserstokken» er et program som handler om å bruke kultur som et virkemiddel i det helseforebyggende og trivselsskapende arbeidet for eldre.

Elevene som tar blomsterdekoratørutdanning på Vea, var godt forberedt på hvordan de skulle møte de eldre og hvordan de skulle jobbe sammen med dem. De hadde tatt med seg blomster, vintergrønt, skåler, oasis og verktøy, slik at de hadde det de trengte for å kunne lage juledekorasjoner sammen med beboere på sykehjem i Hamar.…

Jeg trives kjempegodt på Vea!

Hvorfor valgte du å gå på Vea for å bli blomsterdekoratør?

Jeg har alltid vært glad i å plukke blomster og vært glad i blomster. Jeg ønsket å kunne jobbe med noe der jeg kunne bruke hendende og uttrykke meg med blomster. Vi hadde praksis på Vg1 Design og håndverk og jeg valgte å jobbe i blomsterbutikk. Da fant jeg ut at jeg ville lære mer om blomsterdekoratørfaget. 

Hvordan er undervisningen lagt opp?

Vi møtes om morgenen, går gjennom det vi skal gjøre i løpet av dagen og så begynner vi.…