Skal du bli blomsterdekoratør, da bør du gjøre det ordentlig!

Hvorfor valgte du å gå på Vea for å ta blomsterdekoratørutdanning?

Jeg kommer fra Vesterålen der familien driver Woies blomster, så jeg var kjent med blomsterdekoratøryrket fra før. Jeg synes det er artig og spennende å jobbe med blomster og planter, og hadde ikke lyst til å ha noen kontorjobb. Bestefaren min gikk på Vea på 80-tallet. Han har snakket mye om Vea og håpet på at noen av barnebarna ville velge å gå på Vea.

Hvordan er undervisningen lagt opp?

Lorance følger drømmen og tar blomsterdekoratørutdanning på Vea.

Har du lyst til å bli blomsterdekoratør, må du gå på Vea! Det sier Lorance, som går Vg2 blomsterdekoratør.

Hvorfor valgte du å gå på Vea for å ta blomsterdekoratørutdanning?

Jeg har fulgt Vea på facebook. Sarah Skoglund (tidligere student), sa at Vea var en bra skole med gode lærere. Blomster var min yrkesdrøm, noe moren min er glad for. Jeg har lært veldig mye her på Vea.

Hvordan er undervisningen lagt opp?

Vi har mest praktiske fag, men også teori.…

Nina tar blomsterdekoratørutdanning på Vea

Hvorfor valgte du å gå på Vea for å ta blomsterdekoratørutdanning?
Jeg trengte et skifte yrkesmessig, og endte med å søke Vea etter å ha tatt en runde med meg selv om hva jeg egentlig ønsket å gjøre. Jeg har alltid vært opptatt av blomster og hage. Da jeg begynte å snakke med folk rundt meg om det å begynne på nytt, fikk jeg bare positive tilbakemeldinger. Det at jeg søkte Vea var også grunnen til at jeg fikk meg jobb i blomsterbutikk, for Vea har et godt rykte på seg.

My shop, my school and me as an artist. It gives me power!

Monika from Poland studied “Experimental expressions with plant materials” at Vea in 2014/2015. We asked her about what this education has meant for her.

What lead you to choose the education «Experimental expressions with plant materials (EX)» at Vea in Norway?

I heard about it from my friend. Once I conducted Landart, and there I met some people who knew Runi (teacher at EX). I thought Vea was the right school and EX the right study! And I was right!!

How was the study organized?