Botanisk installasjon

6.juli cup i Fredericia i Danmark 

Et tidligere årlig arrangement er på plass igjen etter noen års pause. I år var tema: Land-art under overskriften Biodiversitet.

Lene Møller Christensen, student på Eksperimentelle uttrykk med plantematerialer (EX) er primus motor for arrangementet, og flere av deltagerne er eller har vært studenter på fagskoleutdanningen EX.

Internasjonal deltagelse

12 team, med to på hvert lag, fra Estland, USA, Sverige, Norge og Danmark, jobbet på vollen i Fredericia, i 3 fulle dager og skapte mange spennende og veldig ulike kreasjoner.

Faglærer Runi Kristoffersen var dommer

Som dommere hadde vi tre kriterier for vurderingen;

  • Bruk av naturen: noe som innebar hvordan de fremhevet området de arbeidet i, understreket naturen, tilførte/fjernet materialer, viste hensyn til topografi og miljø
  • Biodiversitet: noe Annemette Bargum fra kommunens avdeling for bærekraft i hovedsak vurderte opp mot hvordan uttrykket fokuserte på tema, hvilke muligheter som fantes for dyre- og plantelivet.
  • Originalitet: arbeidets personlighet, historiefortelling, ide og design

Ingen av oss som dømte hadde noen klar favoritt, men mange mulige vinnere, det var en veldig jevn konkurranse.

Dansk vinner

Vinneren ble et dansk team som skåret fullt hus på «bruk av naturen». Et arbeid som både var integrert i landskapet og som ikke verken tilførte eller tok bort noe av det som fantes. Samtidig ivaretok det alt på en god måte med respekt og gode muligheter for det levende, alt sto fortsatt på rot.

Berit Skjöttgaard Laursen og Vivian Ingeborg Ullitz, Danmark

Bruk av vikletråd, ødela mulig seier

Andreplassen besto av to vakre og skjøre «hengebroer/insekts-broer» som møttes på en død trestamme med et sjeldent humlebol. Linjene understreket landskapets retninger, og arbeidet var flott fra alle ulike vinkler. At det kom på andre og ikke første plass skyldes blant annet bruk av vikletråd.

Elsebeth Pedersen og Karsten Pindstrup, Danmark

Det sterkeste uttrykket

Tredjeplassen var det absolutt mest originale og det sterkeste uttrykket, et virkelig kunst-prosjekt, og noe vi aldri hadde sett før. Uttrykket viste vår bruk og kast-mentalitet overfor naturen, med gamle juletrær som hadde fått tilført grove tornegreiner og etterlot et dødt landskap der de hadde rullet ned skråningen for å bli kassert. De hadde dessverre plukket inn lupin-frø i sin installasjon, noe som gjorde at heller ikke de kunne vinne siden dette kunne bli en fare for floraen i parken.

Lino Petersson og Flor Lysgaard, Sverige + Danmark

Imponerende arbeid av det Estiske laget

Videre var det et estisk lag som hadde jobbet enormt, og gjort den absolutt største installasjonen, men dessverre også da tatt over for landskapet. Det ble ikke landskapet som syntes, men den imponerende jobben, og i tillegg besto det av tre ulike prosjekter i samme arbeid, men det var et imponerende stykke arbeid!

Mange fine arbeider, både imponerende og spennende. Vi gleder oss til neste år!

Aire Reenumägi og Anneli Jürioja, Estland
Stinna Rise og Dean Bang Thy, Danmark
Trine Norby og Jonas Jensen, Danmark
Mikael og Oscar Sörensson, Sverige
Kai Bratbergsengen foran arbeid laget av Mikael og Oscar Sörensson, Sverige
Matthew Blind and Garrett Skupinski, USA

6.juli cup Fredericia

Vil du vite mer om konkurransen? Se her: Facebook 6.juli cup Fredericia

Tekst og foto: Runi Kristoffersen

Kontakt oss

Botanisk installasjon
Stinna Rise og Dean Bang Thy, Danmark