Faglærere på utveksling i Nederland 

Gyri, Liselott og Aina er tre av flere faglærere som skal undervise på den nye fagskoleutdanningen Planteinstallasjoner i innerom. Med stipend fra Erasmus+ har de fått faglig påfyll og inspirasjon som studentene vil få glede av. Her kan du lese deres "reisebrev".

Vi var tre spente faglærere fra Vea sitt nye studium, «Planteinstallasjoner i innerom», som reiste til Nederland i slutten av april 2022. Målet var faglig påfyll, bygge relasjoner og samkjøre oss i vårt nye team!

Studentene på «Planteinstallasjoner i innerom» vil få en utdanning med fokus på bruk av grønne planter i innredning og lære å lage ulike installasjoner med planter. Eksempelvis kontormiljøer, kjøpesentre og også i privatmarkedet med terrasser, utestuer og bassengområder, der det er etterspurt hjelp til innredning med planter.

På studiet blir det fokus på gartnerkunnskap, interiør og innredning, skjøtsel sammen med bærekraftig yrkesutøvelse. Det legges stor vekt på kunnskap i hvordan best plassere grønne egnede planter i innerom, sammen med interiørkunnskap, økonomi og markedsføring.

Dette er et relativt nytt marked, og her, som i alle andre bransjer, trengs det fagkompetanse for å gjøre en god jobb, tilby gode, varige løsninger og gjøre bransjen solid og attraktiv.

Faglig oppdatering i Nederland

Vi besøkte to ulike bedrifter som importerer, eksporterer og dyrker tropiske grønne planter og er leverandør av alt tilbehør som underlag og teknisk utstyr til potteplanter.

Torsdag besøkte vi Fachjan som imponerte med sin store produksjon av  gigantiske trær og store grønne planter.