Gruppebilde av blomsterdekoratører

Vea-mesterskapet arrangeres for 7. gang. 

Norges grønne fagskole – Vea har lange tradisjoner med å utdanne blomsterdekoratører, både på videregående nivå og på fagskolenivå. Derfor har det også vært naturlig for skolen å arrangere mesterskap for blomsterdekoratører. 16-17. september 2022 er det igjen klart for årets Vea-mesterskap.

I 2022 arrangerer Vea det syvende Vea- mesterskapet for par, et mesterskap som hvert år har vært fulltegnet.

Hildegunn Aas som er kursansvarlig på Vea og ansvarlig for selve konkurransen, kan fortelle at det i år er hele 12 par med i konkurransen. Konkurransen er blitt svært populær og vinnerne kvalifiserer seg til Norgesmesterskapet i blomsterdekorering påfølgende år.

Konkurranse på Vea 16.-17.august 2022

Konkurransen starter fredag klokken 16.00 og avsluttes lørdag klokken 15.00. Alle får utdelt lik oppgave på starttidspunktet, og det er opp til deltakerne hvordan de løser oppgaven og disponerer tiden. Det hender det blir dårlig med nattesøvn på enkelte lag, sier en lattermild Hildegunn.

Konkurransen foregår utendørs, og deltakerne har fritt spillerom til hvor store installasjoner de ønsker å lage. Vi snakker ikke små borddekorasjoner og buketter i dette mesterskapet, men store installasjoner i uterommet, forklarer Hildegunn. Det er utrolig morsomt å se så mange blomsterdekoratører i fri, kreativ utfoldelse, og hvor ulikt lagene løser oppgavene. Det er lett å la seg imponere av hvordan de dekorerer og lager installasjoner og formasjoner med materialer de finner på Vea. Både av levende og døde botaniske materialer.

Premiering

Lørdag kveld blir det festmiddag for deltakerne der vinneren kåres. Vinneren får gavekort, plass i NM, heder og ære. Søndag blir det utstillingsvandring og dommergjennomgang.

Velkommen til Vea

Har du lyst til å se på konkurransen og resultatene, er du velkommen til å besøke Vea lørdag 17.august 2022.

PS! I 2023 er Norges grønne fagskole – Vea 100 år og da vil det bli arrangert et  jubileumsmesterskap på Vea.

Tekst: Grethe Bøhn Busterud

Oppgavetekst Vea-mesterskapet 2022

Her finner du oppgaveteksten: Oppgave Vea-mesterskapet 2022

Bilder fra Vea-mesterskapet 2022

På vår facebookside finner du bilder fra Vea-mesterskapet 2022

Deltagere, dommere og oppgavegivere samlet under Vea- mesterskapet i 2019
Dorte Finstad
Stein Are Hansen og Mariann Hestenes vant Vea-mesterskapet i 2019. Deltar i 2022 også.
Dorte Finstad
Ingunn Helgerud og Inger-Johanne Arnkværn har deltatt i alle Vea-mesterskapene.
Dorte Finstad
Lene Anine Rydgren og Monika Haugen, kommer også tilbake i 2022.
Dorte Finstad
Juliane Iselin Langård, Lisa Nautnes Dale, Mariann Hestenes, Stein Are Hansen, Erik Køpke og Kine Grønning Kraft fra 2019.
Dorte Finstad

Kontakt oss