Hanakubari

Vil du utfordre dine kreative sider? 

Norges grønne fagskole –Vea holder kurs i Hanakubari – en spennende teknikk med kun bruk av naturmaterialer

Hva er Hanakubari?

Hva betyr Hanakubari?  Hana betyr blomster og kubari betyr teknikk. Altså; Blomsterteknikk, forklarer kursholder Yasuko Oki. Teknikken kjennetegnes ved at det skapes en estetisk sammenheng mellom underlag, teknikk og blomster.

Når du jobber med ulike blomsterarbeider, utfordrer du din kreative sans, bruk av materialene og teknikkene du har og kan. Jobber du med blomsterdekorering, tenker du kanskje daglig på: Hvordan kan jeg lære miljøbevisste teknikker? –teknikker jeg kan benytte sammen med min kreativitet for å skape noe nytt, noe flott å se på og som gjør at kundene kjøper mine produkter?

Vi søker stadig etter nye måter å uttrykke oss på og lager produkter som kundene etterspør, eller kanskje enda bedre – de får noe de ikke visste fantes og som skaper en wow-feeling.

Dette er teknikker hvor plantematerialer ene og alene benyttes og arbeidet er derfor 100% nedbrytbart og miljøvennlig.  Ved å lære teknikkene, kan selve overføringen til egne produkter bringe deg videre ut i en kreativ, miljøbevisst og bærekraftig verden ved å tilføre noe nytt, i ditt allerede eksisterende blomsterrepertoar.

Kombinasjon av lokale og eksotiske vekster

Av materialene som brukes under kurset, er det både kvister vi har funnet lokalt rundt på Vea og planter fra andre siden av jordkloden, som f.eks. Phormium, som stammer helt fra New Zealand. Å kunne kombinere det lokale med det eksotiske, er både flott og gir et spesielt og unikt utrykk.

Kurs på Vea 22.januar 2022

Yasuko Oki skal holde kurs i Hanakubari sammen med faglærer Runi Kristoffersen på Norges grønne fagskole – Vea.

Om Yasuko Oki

Til daglig driver Yasuko eget firma i Oslo, hvor hun selger store blomsterinstallasjoner og dekorasjoner til bryllup, i tillegg til å drive med undervisning og kursvirksomhet. Yasuko har dessuten gitt ut bøker internasjonalt, så hun er en stor kapasitet for bransjen og utøver høy kvalitet i det hun produserer og underviser i.

Naturen byr på fantastiske materialer

Det er fantastisk å bruke naturlige vekster, sier Yasuko. Selv vokste jeg opp i Japan, i en by helt uten natur i nærområdet, og nå bor jeg midt i Oslo, hvor jeg heller ikke er omgitt av særlig mye ville vekster. Men på Vea har de mye planter, vekster og natur rett utenfor skoledøra, og det er så flott, utdyper hun. Det meste av plantemateriale vi finner ute, egner seg til kunstnerisk utfoldelse. Hvis man har kunnskapen, er det et utmerket medium for kunstneriske uttrykk, understreker den erfarne blomsterdekoratøren.

Trenger ikke noen forhåndskunnskap for å delta

Selv om Yasuko er en erfaren og kunnskapsrik blomsterdekoratør, behøver ikke de som deltar på kurset å ha noen bakgrunn innen faget. Nei, her holder det at du har interessen for å lære og ønsker å skape noe vakkert og kreativt, sier Yasuko som håper det kommer mange på kurset i januar 2022. Jeg legger opp kurset slik at uansett faglig bakgrunn, så har du stor glede og utbytte av kurset.

Ønsker du å delta på kurs i Hanakubari?

Her finner du informasjon om kurs og påmelding: Hanakubari på Vea i 2022

Tekst: Grethe Bøhn Busterud

Noen bilder fra tidligere kurs innen Hanakubari på Vea

Hanakubari
Hanakubari
Hanakubari
Yasuko Oki kommer fra Japan, men bor og arbeider i Norge

Kontakt oss

Siv Engen Heimdahl