Interiørstudiet med endret organisering  

– gjør det enklere å studere fra hele landet. 

Interiør, med fokus på inventar, farge- og materialbruk i et bærekraftig perspektiv

Høsten 2024 er det igjen oppstart av utdanningen «Interiør, med fokus på inventar, farge- og materialbruk i et bærekraftig perspektiv». Dette er et høyere yrkesfaglig 2-årig studium som gir teoretisk og praktisk kompetanse for de som ønsker å jobbe innen interiørbransjen.  

Nettbasert med samlinger

Høsten 2024 blir andre gang studiet starter opp ved Norges grønne fagskole – Vea. For å øke rekrutteringsgrunnlaget vil utdanningen fra høsten 2024 endres fra å være stedbasert til nettbasert med samlinger, heltid over to år. Det vil gjennomføres 12 stedbaserte samlinger à 5 dager per år, og det vil legges opp til undervisning og veiledning på nett mellom samlingene. Dette gir utdanningen fleksibilitet og vil kunne gjøre det mulig for studenter fra hele Norge å søke seg inn på studiet.  

Bedriftsbesøk

I løpet av utdanningen vil det legges opp til flere utflukter i nærmiljøet, da området inneholder flere aktuelle bedrifter for nettopp denne bransjen. Dagens interiørstudenter har blant annet vært på bedriftsbesøk hos; Moelven som er en av Skandinavias ledende leverandører av trebaserte byggprodukter, Biri Tapet som leverer de nydeligste tapeter bestående av tråd og halm, Gudbrandsdalens Uldvarefabrik som er en av verdens ledende leverandører av møbelstoff, for å nevne noen. Felles for alle disse bedriftene er at de ligger en kort kjøretur fra Vea. De tre mjøsbyene, Hamar, Lillehammer og Gjøvik ligger innenfor en radius på ca. 20 km. Det vil også kunne bli arrangert studieturer til relevante bedrifter i Oslo. 

Vi ønsker nye studenter velkommen til oppstart i august!   

Norges grønne fagskole – Vea ligger idyllisk til ved Mjøsa, rett nord for Moelv. Skolen er en perfekt ramme for fordypning, og de vakre omgivelsene stimulerer til kreativitet. Under samlingene kan man bo på hybel på skolen og spise deilig mat fra skolens kantine. Kjøkkensjefen benytter råvarer som er produsert på Vea og har som mål å benytte mest mulig økologiske produkter.  

 

Tekst og foto: Kathrine Lønstad og Eileen Olaussen 

 

Kontakt oss

Eileen Olaussen