Kurs og fagdager på Vea 

Norges grønne fagskole – Vea  har et stort spenn i kursporteføljen, og vi tilbyr kompetanse for både privatpersoner og profesjonelle som ønsker faglig påfyll.

Delta på kurs og øk kompetansen for deg selv og din bedrift

Vea har et sterkt fagmiljø med mye kompetanse innen grønne fagområder, som brukes til både kurs og undervisning på ulike nivåer. Vi har bygninger tilrettelagt for praktisk og teoretisk undervisning, et uteområde som innbyr til vandring, kantine med servering og hybler for overnatting.

Kurs og fagdager

Vi tilbyr mange ulike typer kurs, både for profesjonelle og privatpersoner som er interessert i grønne fagområder. Til kursene bruker vi egne fagfolk eller leier inn de som har best kunnskap om det aktuelle temaet.  De fleste kursene holdes på Vea, men vi holder også kurs på oppdrag andre steder i Norge. I tillegg holder vi nettkurs, der det er hensiktsmessig.

Se vår kurskalender for planlagte kurs, eller ta kontakt med oss, dersom du eller din bedrift har behov for faglig påfyll og vil ha et kurs tilpasset dere.

Servering

Vår kokk har som mål å lage god og sunn mat av kortreiste og økologiske produkter til både lunsj og middag. Vi benytter frukt og grønnsaker som er produsert på Vea.

Uteområde

Vea ligger landlig til og har et stort grøntanlegg, med trær, busker, frukthage, grønsaker, stauder, sommerblomster og veksthus. På Vea puster du ekstra godt i de grønne omgivelsene som skaper en helt spesiell atmosfære og gjør noe med alle som er her.

Overnatting

Vea har hybler som leies ut til kursdeltagere og studenter. Her kan du bo på «Det gamle internatet», i «Lærerboligen» eller i «Rektorboligen». Rommet er enkelt møblert med seng, skrivebord og vask. Sengetøy og håndklær er alltid inkludert i leien. Du får tilgang til felles kjøkken, toalett og dusj.

Se vår kurskalender om vi har noe for deg, eller ta kontakt dersom vi skal skreddersy et kurs for din bransje

Kurskalender

Kontakt oss på: vea@vea-fs.no

Kurs

Aina Østby, Liselott Lindfors, Odd Hugo Gauslaa, Siv Engen Heimdahl, Hildegunn Aas, Per Spangen og Dorte Finstad er noen av dem som jobber med kurs på Vea.

Kontakt oss

Kurs
Norges grønne fagskole - Vea tilbyr ulike kurs. Foto: Lene Sæther
Norges grønne fagskole – Vea tilbyr igjen nye gratiskurs i prosjektledelse og ADK-1. Kurstilbudet er på fagskolenivå og er en unik mulighet til å øke egen kompetanse, slik at du får enda flere muligheter i bransjen.
Tre nye temaer står for tur i Craft Skills for Garden Conservation-prosjektet når det gjennomføres heldags webinarer i november 2022, januar og februar 2023.
Vea er koordinator i Erasmus+ prosjektet Craft Skills for Garden Conservation. En viktig del av prosjektet er gjennomføringen av webinar og workshops innen sentrale temaer for bevaring av historiske parker og hager.
Er du ansatt i anleggsbransjen? Permittert eller arbeidsledig? Benytt muligheten til å delta på ADK-1 kurs. Kurset er gratis og finansieres gjennom direktoratet for høyere utdanning og kompetanse.
Er du ansatt i anleggsbransjen? Permittert eller arbeidsledig? Benytt muligheten til å heve kompetansen din i prosjektledelse. Kurset er spesialtilpasset ansatte i og anleggssektoren og finansieres av partene i arbeidslivet i samarbeid med regjeringen.
Whether it be traditional soil management or care of trained fruit, there is something for anyone who is interested in or has responsibility for a heritage garden or designed landscape. The Craft Skills for Garden Conservation project is an Erasmus+ (European Union) funded initiative that has been created by a consortium of European gardens and colleges with the aim of providing transnational training across a range of traditional garden conservation methods and approaches.
Fagskoleutdanninger innen interiør og planteinstallasjoner er siste tilskudd i Veas etter hvert mangfoldige studieportefølje. Vi tilbyr flere kurs innen disse emnene fra høsten 2021.  
Norges grønne fagskole –Vea holder kurs i Hanakubari – en spennende teknikk med kun bruk av naturmaterialer
En frodig og vintergrønn julekrans hører julen til, perfekt for å ønske gjester velkommen inn i ditt julehjem. Vi viser deg hvordan du kan lage din egen frodige dørkrans til jul!
Med god hjelp fra sentrale fagpersoner, er nettkurset Fagskolekurs for blomsterdekoratører godt i gang. Åslaug Hildre og Ingrid Bendiksen (Blomstrende as), Camilla Dversnes (Camillas Blomsterdesign i Kristiansand) og Stein Are Hansen (freelance-blomsterdekoratør i Oslo) bidrar med rykende fersk faglig input på kurset. I tillegg bidrar de erfarne faglærerne Siv Engen Heimdahl og Odd Hugo Gauslaa fra Vea, med kyndig faglig veiledning og kvalitetssikring underveis i gjennomføringen. Og til sammen, gir dette viktige perspektiver fra både yrkesfelt og fagskole, – perfekt for yrkesrelevant kompetanseheving!  
Norges grønne fagskole – Vea har utviklet flere fagskolekurs innen grønne fagområder.
Faglærere innen design og håndverk var samlet til kurs på Norges grønne fagskole – Vea 9.-13.mars 2020
Norges grønne fagskole – Vea tilbyr nå et nytt, fleksibelt og nettbasert fagskolekurs for blomsterdekoratører ut 2020. Dette er en unik mulighet for deg til å «smake» på hvordan det er å være student på fagskolestudiet Botanisk design og ledelse (BDL), og det er helt gratis!