Juledemonstrasjon med fagskolestudenter fra Vea 

I år var det studenter fra fagskoleutdanningen Botanisk design og ledelse, som var spurt om å holde demonstrasjonen.

I tillegg var tidligere student, Karianne Storvik med for å vise blomsterbransjen aktuelle produkter å lage i butikken til jul.

Karianne hadde fokus på at blomsterdekoratører må konkurrere på fagkunnskap og lage produkter som skiller seg ut fra det alle ufaglærte selger. Håndverket må være i fokus hos faghandleren!

Karianne demonstrerte og snakket til alle blomsterdekoratørene som deltok på julemøtet
Ingrid viser frem buketten hun laget
Sara demonstrerer bukett
Ingrid, Laila og Sara jobber med borddekorering.
Karianne lagde små kremmerhus med blomster. Når man har fokus på håndverk, er det også viktig å tenke på økonomi i forhold til materialer og tidsbruk.
Kremmerhus laget av spon, fylt med blomster.
Det var god stemning, både blant studenter og publikum.
Dekorativt med kranser som er satt på trefot.
Adventsdekorasjon
Gjenbruk av flasker, som er dekket av jord og lim. Røff kontrast til sarte hvite blomster
Bukett laget av Karianne Storvik
Karianne med buketten hun laget.
Ingrid jobber med en botanisk lyslykt. Enkel teknikk, rimelige materialer og flott resultat.
Botaniske lykter på fot.

Kontakt oss

Botanisk design
Studenter fra Botanisk design holdt juledemonstrasjon for Interflora Hedmark og Oppland
På Norges grønne fagskole – Vea er vi opptatt av fremtidsretta faglig utvikling. Ved hjelp av DIKU-midler utvikles nå en VR-applikasjon for blant annet blomsterdekoratører. Den virtuelle øvingsarenaen er Ringsaker kirke, hvor studentene på Botanisk design og ledelse kan øve på dekorering av rom. 
Blomsterbransjen blir stadig utfordret av andre markedsaktører og bør hele tiden se etter nye måter å ta i bruk håndverket på. Faglærer Siv Engen Heimdahl underviser på fagskolestudiet Botanisk design og ledelse (BDL) og er glødende opptatt av å gi bransjen vitamininnsprøyting ved å utfordre blomsterdekoratører til å tenke nytt i yrket. 
Hva gjør man med blomstene, når konferansen er digital?
Ingrid Marie Aarre er student på fagskoleutdanningen Botanisk design og ledelse. Hun mener flere burde øke kompetansen sin, ved å velge fagskoleutdanning.
Norges grønne fagskole – Vea tilbyr nå et nytt, fleksibelt og nettbasert fagskolekurs for blomsterdekoratører ut 2020. Dette er en unik mulighet for deg til å «smake» på hvordan det er å være student på fagskolestudiet Botanisk design og ledelse (BDL), og det er helt gratis!
Vinteren 2020 reiste vi som er studenter på fagskoleutdanningen Botanisk design og ledelse, på studietur til Malmö og København.
Vinteren 2020 reiste vi som er studenter på fagskoleutdanningen Botanisk design og ledelse, på studietur til Malmö og København.
– Botanisk design og ledelse, – ikke bare lek og kreativitet
En viktig del av det å være student på Botanisk design og ledelse, er å bli utfordret på bærekraftig produktutvikling.
Norges grønne fagskole – Vea … er familie … er guide … den er en del av verdenen min, den er skolen min! (Av Eleni Ellingsen, fagskolestudent, Botanisk design og ledelse).
Ingrid Marie Aarre er student på Botanisk design og ledelse og representerer Norges grønne fagskole – Vea på denne helt spesielle konkurransen. I alt 12 studenter ved ulike europeiske blomsterfaglige mester-skoler deltar.
Karianne Storvik var sulten på å utvikle seg videre etter å ha tatt fagbrev som blomsterdekoratør, og har tatt to fagskoleutdanninger ved Norges grønne fagskole – Vea.
Med Botanisk design og ledelse får du verktøy du kan bruke til å gjøre en bedre jobb både som ansatt blomsterdekoratør og som leder, sier Mari som er inne i sitt andre år som fagskolestudent.
«Med en gang jeg startet som lærling, hadde jeg et sterkt ønske og mål om å ta fagskoleutdanning på Vea», sier Sofie som tar Botanisk design på Vea.