Bidra i krafttaket for en mer bærekraftig blomsterbransje! 

- Botanisk design og ledelse, - ikke bare lek og kreativitet

På Norges grønne fagskole – Vea mener vi at utvikling av ny kunnskap er den beste måten å møte utfordrende tider på. I disse dager, når blomsterbransjen sliter ekstra med dårlig økonomi og store klimaavtrykk, er det viktigere enn noen gang å heve kompetansen sin.

Det er viktigere enn noen gang å dele erfaringer og inspirere hverandre til å finne miljøvennlige løsninger.
– å bli utfordret på konseptutvikling for å finne nye måter å bruke og selge blomster på
– å utvikle en tjenestebasert, sirkulærøkonomisk tankegang i blomsterfaget
– å reflektere over hva som skal til for å bli en motiverende faglig leder, som tar smarte, strategiske valg, skaper lønnsomhet og får ut det beste i sine ansatte

Alt dette, og mer til, er innholdet i fagskolestudiet Botanisk design og ledelse, – studiet for blomsterdekoratører som vil ta i et tak.
Høsten 2022 starter modul 2 Blomsterfaglig konseptutvikling og ledelse som kan kombineres med modul 3 Bedriftsledelse, som vi også hvert åt. På veien mot et Mesterbrev i Blomsterdekoratørfaget trenger du disse to modulene, samt modul 1 Blomsterfaglig produktutvikling, som har studiestart høsten 2021.

Det er viktigere enn noen gang å bidra til at blomsterdekoratørfaget overlever, – viktigere enn noen gang å tenke nytt, sammen.
Så, søk nå! Søk om plass via Samordna opptak

Informasjon om studiet
Botanisk design og ledelse er en høyere yrkesfaglig utdanning for blomsterdekoratører som ønsker å utvikle seg faglig sammen med andre fagpersoner. Studiet er nettbasert med samlinger og mulig å kombinere med jobb. Her ligger forholdene til rette for å lære mye om lønnsomhet, om hvordan man kan øke trivselen på jobb, utvikle miljøvennlige produkter, om utnyttelse av kortreiste materialer, slik at man kan bidra i krafttaket for en mer bærekraftig bransje.

Bildene er hentet fra arbeidskravet gjennomført med studenter på Botanisk design og ledelse i 2020.

Les mer om studiet her: Botanisk design og ledelse

Tekst og foto: Anne Stine Solberg

Anne Stine Solberg

Kontakt oss

Botanisk design og ledelse
Blomsterarbeid laget av student på fagskoleutdanningen Botanisk design og ledelse
Anne Stine Solberg

Søk her

På Norges grønne fagskole – Vea er vi opptatt av fremtidsretta faglig utvikling. Ved hjelp av DIKU-midler utvikles nå en VR-applikasjon for blant annet blomsterdekoratører. Den virtuelle øvingsarenaen er Ringsaker kirke, hvor studentene på Botanisk design og ledelse kan øve på dekorering av rom. 
Blomsterbransjen blir stadig utfordret av andre markedsaktører og bør hele tiden se etter nye måter å ta i bruk håndverket på. Faglærer Siv Engen Heimdahl underviser på fagskolestudiet Botanisk design og ledelse (BDL) og er glødende opptatt av å gi bransjen vitamininnsprøyting ved å utfordre blomsterdekoratører til å tenke nytt i yrket. 
Hva gjør man med blomstene, når konferansen er digital?
Ingrid Marie Aarre er student på fagskoleutdanningen Botanisk design og ledelse. Hun mener flere burde øke kompetansen sin, ved å velge fagskoleutdanning.
Norges grønne fagskole – Vea tilbyr nå et nytt, fleksibelt og nettbasert fagskolekurs for blomsterdekoratører ut 2020. Dette er en unik mulighet for deg til å «smake» på hvordan det er å være student på fagskolestudiet Botanisk design og ledelse (BDL), og det er helt gratis!
Vinteren 2020 reiste vi som er studenter på fagskoleutdanningen Botanisk design og ledelse, på studietur til Malmö og København.
Vinteren 2020 reiste vi som er studenter på fagskoleutdanningen Botanisk design og ledelse, på studietur til Malmö og København.
En viktig del av det å være student på Botanisk design og ledelse, er å bli utfordret på bærekraftig produktutvikling.
Norges grønne fagskole – Vea … er familie … er guide … den er en del av verdenen min, den er skolen min! (Av Eleni Ellingsen, fagskolestudent, Botanisk design og ledelse).
Ingrid Marie Aarre er student på Botanisk design og ledelse og representerer Norges grønne fagskole – Vea på denne helt spesielle konkurransen. I alt 12 studenter ved ulike europeiske blomsterfaglige mester-skoler deltar.
Karianne Storvik var sulten på å utvikle seg videre etter å ha tatt fagbrev som blomsterdekoratør, og har tatt to fagskoleutdanninger ved Norges grønne fagskole – Vea.
I år var det studenter fra fagskoleutdanningen Botanisk design og ledelse, som var spurt om å holde demonstrasjonen.
Med Botanisk design og ledelse får du verktøy du kan bruke til å gjøre en bedre jobb både som ansatt blomsterdekoratør og som leder, sier Mari som er inne i sitt andre år som fagskolestudent.
«Med en gang jeg startet som lærling, hadde jeg et sterkt ønske og mål om å ta fagskoleutdanning på Vea», sier Sofie som tar Botanisk design på Vea.