Blomsterdekoratør Ingrid Marie Aarre

Ingrid til Tyskland for å delta på School-Battle i blomsterdekoratørfaget 

Ingrid Marie Aarre er student på Botanisk design og ledelse og representerer Norges grønne fagskole – Vea på denne helt spesielle konkurransen. I alt 12 studenter ved ulike europeiske blomsterfaglige mester-skoler deltar.

Konkurranseformen er ny og spennende, og handler om det å skape et uttrykk med blomster, på kort tid. Utgangspunktet er hverdagsbinderiet, og det å skape noe vakkert, interessant og levende på få minutter. Dette er relativt sjelden å se i konkurransesammenheng, hvor blant annet innovasjon og lang tenketid, er mer vanlig. Blomsterdekoratøren som imponerer publikum mest på School-Battle, blir vinneren. Det vil si at publikum stemmer frem deltakere helt til det står igjen to dekoratører i finalen.

Arrangør er Association of German Florists og de beskriver konkurransen som en Stand-up i blomsterdekorering. De ønsker å få frem at det er morsomt å jobbe med blomster og at blomster er et umiddelbart, kreativt håndverksfag, som skaper glede. På få minutter skal deltakerne imponere og skape entusiasme med blomster, uten noen form for forberedelse.

Konkurransen arrangeres under årets Internasjonale plante-messe (IPM) i Essen. Dette sies å være verdens største i sitt slag og rommer alt av interesse for de grønne bransjene. Norges grønne fagskole – Vea ble invitert på bakgrunn av vårt medlemskap i FLORNET, et internasjonalt nettverk for grønne fag. Dette nettverket gjør at vi kan tilby våre studenter ulike internasjonale opplevelser i løpet av studietiden.

Vi ønsker Ingrid lykke til og gleder oss til å høre henne fortelle om sine opplevelser på neste studiesamling?.

Tekst: Anne Stine Solberg

Her finner du informasjon om messen IPM-Essen

Kontakt oss

Blomsterdekoratør Ingrid Marie Aarre
Blomsterdekoratør Ingrid Marie Aarre.Foto: Dorte Finstad
Dorte Finstad