Fagskolekonferansen 2020 

Hva gjør man med blomstene, når konferansen er digital?

Årets nasjonale konferanse for høyere yrkesfaglig utdanning arrangeres onsdag 11. og torsdag 12. november. Det er DIKU (Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning) som arrangerer konferansen for fagskolene. Der holdes mange aktuelle foredrag for oss som jobber i fagskolen. Under hvert arrangement setter DIKU søkelyset mot en eller flere fagskoleutdanninger. Dette for å vise eksempler på hva som rører seg i denne mangfoldige sektoren. I år var det kreativitet, blomster og håndverk sin tur, og naturlig nok tok de kontakt med Norges grønne fagskole – Vea.

Scenedekor og overrekkelsesbuketter

DIKU ønsket at en fagskolestudent skulle dekorere scenen og lage overrekkelsesbuketter til arrangementet. Oppdraget gikk til en av våre fagskolestudenter, Ingrid Marie Aarre. Ingrid er blomsterdekoratør og tar fagskoleutdanningen Botanisk design og ledelse på Vea. Oppdraget var planlagt i god tid, men i forbindelse med Covid-19, ble det bestemt at konferansen skal gjennomføres digitalt. Det betyr at de som skal ha innlegg holder disse fra sitt eget kontor, hjemme. Det ble derfor ikke behov for noen scenedekor i studio, og heller ikke så enkelt å dele ut overrekkelsesbuketter underveis i arrangementet.

Hva gjør man med blomstene på en digital konferanse? 

DIKU og Ingrid løste dette på en super måte. Ingrid har laget overrekkelsesbuketter, tilpasset DIKU og oppdraget, som sendes hjem til de som har holdt innlegg. Istedenfor å dekorere scenen, har hun laget film av egne blomsterarbeider laget underveis i studietiden på Vea. På denne måten får deltagerne fine visuelle opplevelser, og får se hva en blomsterdekoratør med fagskoleutdanning kan lage av blomster og andre botaniske materialer. Innholdet i filmene viser fire ulike blomsterarbeider som Ingrid har designet og håndlaget:
– en høstlig overrekkelsesbukett med et mangfold av vakre botaniske materialer
– et nydelig håndholdt brudearbeid, på en base av metalltrådsløyd
– en innovativ kiste-/båredekor, som omkranser og beskytter kista, laget med brudeslør og strå
– en eventyrlig romdekor, som både er mystisk og vakker på en gang, og lar tankene dine fly….

Botanisk design og ledelse 

Ingrid er andre års student på fagskoleutdanningen «Botanisk design og ledelse». Dette er en utdanning hvor blomsterdekoratøren fordyper og videreutvikler seg etter fagbrev. Produktutvikling («nye måter å lage blomsterarbeider på») og konseptutvikling («nye måter å selge blomster på») er to av hovedemnene i studiet. I tillegg får studentene en viktig merkantil kompetanseheving innen ledelse, økonomistyring, markedsføring og salg, – viktig kompetanse som trengs i disse utfordrende tider. Utdanningen er på deltid og kan kombineres med jobb. Ingrid Marie kombinerer Botanisk design og ledelse med jobb hos «Shishi» på Skøyen i Oslo.

Filmene vil være tilgjengelig etter at de er vist på Fagskolekonferansen onsdag 11.november og torsdag 12.november kl.10.00

Vil du vite mer om fagskoleutdanningen Botanisk design og ledelse? Se her: Botanisk design og ledelse

Dorte Finstad
Foto: Ingrid Marie Aarre og Ken Rune Mikkelsen

Kontakt oss

Blomsterdekoratør Ingrid Marie Aarre. Foto: Ken Rune Mikkelsen