Fagmiljø 

På Vea har vi tilbudt utdanning siden 1923. Det betyr at vi har lang erfaring, mye kompetanse og et sterkt fagmiljø innenfor grønne fagområder på Vea.

Samarbeid med bransjen

Gjennom alle disse årene har vi også knyttet mange kontakter og fått til et godt samarbeid med bransjene som vi utdanner fagfolk til. Fagmiljøet på Vea er sterkt og sammen med våre samarbeidspartnere jobber vi for at våre studenter skal få det beste ut av det.

Kurs og fagdager

I tillegg til undervisning holder vi kurs, fagdager og seminarer for bransjene. Det er viktig for oss at fagfolk fra bransjene ønsker å komme til Vea, og få glede og nytte av skolens lokaler og vakre uteområder.

Grønn kompetanse

Har du tenkt over hvor mye glede du har av blomster og planter, – av urter, frukt og grønnsaker, eller av en vakker bukett blomster? Eller tenker du over hva grønne omgivelser betyr for deg om du er i byer, i parker eller hjemme i hagen? ”Det grønne liv” gir oss mye glede, enten det utøves som hobby eller profesjonelt. På Vea utdanner vi gartnere og blomsterdekoratører som på mange måter lever det grønne liv fullt ut. Grønn kompetanse er både verdifull og spennende, – bare tenk på alt som kan dyrkes frem og lages av naturmaterialer til nytte og inspirasjon. Du ser dem i en blomsterbutikk eller et gartneri nær deg, – ivrige etter å øse ut sin grønne kompetanse og kreativitet. Etter vinterdvalen ønsker mange en spennende hage som behager både øyne og smaksløkene. Hagesentrene flommer over av vakre vekster som dufter himmelsk godt. Eller tenk på de forventningsfulle brudeparene, – spente på å se hvilke spennende kreasjoner blomsterdekoratøren skaper til deres bryllupsdag, – tilpasset akkurat dem og deres ønsker. Ja tenk, – gartneren og blomsterdekoratøren har som jobb å glede andre!

En del av Veas fargerike profil er nettopp det: Vea skaper gledesspredere!

Kontakt oss

Dorte Finstad
Vil du bli gartner? Her finner du nyttig informasjon om søknad og opptak for deg som vil ta gartnerutdanning på Vea.
Selv de mest jordnære yrkesfag har bruk for digitale hjelpemidler og – kompetanse. To nye utviklingsmiddel-prosjekter skal i gang til høsten: Ett innen bruk av VR som faglig og pedagogisk verktøy og ett innen digital kompetanseheving. Begge prosjekter er finansiert med midler fra DIKU, og er prosjekt nummer fire og fem på to år.
På Norges grønne fagskole – Vea er vi opptatt av fremtidsretta faglig utvikling. Ved hjelp av DIKU-midler utvikles nå en VR-applikasjon for blant annet blomsterdekoratører. Den virtuelle øvingsarenaen er Ringsaker kirke, hvor studentene på Botanisk design og ledelse kan øve på dekorering av rom. 
Nå er VR-applikasjonen for Grønne design- og miljøfag så godt som ferdig utviklet. Siste finpuss gjenstår, men vi er allerede begeistra og imponert over hva Making View har fått til. Dette har virkelig blitt et vakkert, morsomt og ikke minst nyttig VR-spill!
Her ser du de første bildene fra Veas VR-applikasjon for hageplanleggere. Vi har begynt testingen og er veldig begeistra! Begeistra for hva VR gjør med den digitale utviklingen innen hageplanlegging og overbevist om at dette er noe for fremtiden. Og, som student hos oss vil du ta del i denne utviklingen.
Opptakskravet til fagskoleutdanningen Anleggsgartnertekniker er fagbrev Anleggsgartner eller tilsvarende kompetanse.
En frodig og vintergrønn julekrans hører julen til, perfekt for å ønske gjester velkommen inn i ditt julehjem. Vi viser deg hvordan du kan lage din egen frodige dørkrans til jul!
I samarbeid med Making View på Hamar, utvikles nå en unik VR-applikasjon for hageplanleggere og blomsterdekoratører ved Vea. VR-teknologi er et sterkt virkemiddel og er aktuelt som hjelpemiddel for visualisering av løsninger til kunder på sikt.
Veas ambassadørpris deles ut hvert år og den gis til en person som viser faglig engasjement og gir Vea positiv omtale.