Grønne design- og miljøfag i VR! 

Nå er VR-applikasjonen for Grønne design- og miljøfag så godt som ferdig utviklet. Siste finpuss gjenstår, men vi er allerede begeistra og imponert over hva Making View har fått til. Dette har virkelig blitt et vakkert, morsomt og ikke minst nyttig VR-spill!

For, tenk deg at du kan gå inn i et vakkert, virtuelt kirkerom og dekorere med et stort utvalg av snittblomster og grønt. På få minutter kan du plassere ut hundrevis av vakre orkideer, gloriosa, roser og gladioler! Du kan oppleve å stå i rommet, omgitt av portaler, søyler eller urner overfylt av blomster!

Eller tenk deg at du tar turen til den virtuelle hagen for å «plante» ulike trær, busker, stauder og sommerblomster. Du kan velge mellom klatrehortensia, syrinhortensia, anemoner, forglemmegeisøster og pyntekorg, lodnesolhatt, lammeøre og silkekinagress, spisslønn, japanhjertetre og søtkirsebær m.fl.. Kartoteket er innholdsrikt.

Ringsaker kirke og privat hage i VR

Blomsterdekoratørene får boltre seg i vakre Ringsaker kirke og dekorere kirkerommet til et siste farvel eller en gledelig begivenhet. Hagen er en privat hage vi har fått lov til å bruke som utgangspunkt for den virtuelle hagen. Her kan vi «bygge» store vakre, blomsterinstallasjoner eller plante frodige bed i løpet av kort tid, for å få viktig mengdetrening i det å bruke ulike komposisjonsprinsipper og skape bestemte uttrykk. På begge stedene har vi følelsen av å virkelig være til stede i rommene. Virtuelle opplevelser har denne kraften på oss, og særlig gjennom VR-briller forsterkes følelsen og gjør den altoppslukende. Det er dette som er så fascinerende med VR og gjør det til et godt verktøy for å formidle et visuelt budskap i en opplæringssituasjon, til en samarbeidspartner eller kunde. Bildene vi viser her gir bare en liten smakebit på dette. Det å ta på seg VR-brillene gir en helt annen virkelighetsnær opplevelse, noe som bare må prøves for å forstås.

Foto: Making View

1.0-versjonen av spillet

Den første versjonen finpusses i disse dager av de dyktige utviklerne på Making View, og vi gleder oss stort over resultatet! Applikasjonen er i realiteten et visualiserings- og simuleringsspill basert på blomsterdekoratørens og hageplanleggerens yrkesutøvelse, og hvordan de jobber med planter og plantemateriale i ute- eller innerom.

Foto: Making View

2.0-versjon av spillet og flere DIKU-midler

VR gir mange muligheter til å visualisere ideer og løsninger i rom, og er med det et viktig kreativt verktøy. VR-briller er et nyttig simuleringsverktøy for både hageplanleggere og blomsterdekoratører. Dette er noe vi ser et stort potensial i. Derfor har vi søkt og fått innvilget flere utviklingsmidler gjennom Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (DIKU), slik at vi kan utvikle en 2.0-versjon av spillet. Her skal vi få inn flere virtuelle rom og mer i kartoteket, slik at flere kan dra nytte av VR-teknologien i opplæringen og yrkesutøvelsen.

Foto: Making View

VR-simulering, - nyttig faglig verktøy

Veas VR-applikasjon er ikke bare underholdende og morsom å bruke. Den er først og fremst et faglig og pedagogisk verktøy som Veas studenter vil dra nytte av i løpet av studietiden sin. Fagmiljøene vil selvsagt også ta del i dette ved å delta på demonstrasjoner, kurs eller gjennom nyutdanna yrkesutøvere fra Vea. På den måten håper vi å kunne bidra til at bransjene kan ta i bruk effektiviserende VR- teknologi og digitale verktøy i nær fremtid. Verktøy som gjør dem i stand til å visualisere løsninger til en kunde i løpet av få minutter!

Anne Stine Solberg
Foto: Making View

Kontakt oss

Åpningsscenen i spillet