Stauder, busker og mindre trær i hager og anlegg 

Vi inviterer til kurs med Mona Holmberg fra Holmberg & Strindberg Trädgårdskonsulter, der du vil lære om hvordan du kan lage innholdsrike, holdbare og funksjonelle beplantninger. Dette er det samme kurset som vi holdt våren 2024.

Tid: 24. september 2024, 08:30 – 15:30 (registrering fra 08:15)
Sted: Norges grønne fagskole – Vea, auditorium
Pris: 1950,- inkludert lunsj
Påmeldingsfrist: 9.september 2024

Kurset handler om å skape innholdsrike, holdbare og funksjonelle beplantninger som inneholder et mangfoldig utvalg av stauder, busker og mindre trær – hvor det alltid er noe vakkert å se på, uansett sesong. Kursholder vil også dele sin erfaring med det å skisse/tegne forslag til beplanting til kunder og hvordan hun tenker i presentasjonen.

Mona Holmberg er en svært erfaren hagedesigner og populær foredrags- og kursholder fra Sverige. Väkstgestältning – eller formgivning med planter, er noe Mona er svært opptatt av.

Kurset er særlig tilpasset gartnere, anleggsgartnere, landskapsarkitekter, parkansatte og hageplanleggere.

Meld deg på her: Påmeldingslink

Program for kurset

Fra 08:15 – 08.30: Registrering med kaffe og påsmurt i minglerommet 
 
08:30 – 12:00: Introduksjon av kursets tema:  

  • Hva som kjennetegner en innholdsrik, holdbar og funksjonell beplantning og hvordan hun jobber når hun planlegger slike i forhold til det å velge vekster og visualisere ideer.
  • Å  skisse/tegne og presentere et forslag til beplantning
  • Om Stauderabatter og mini-parker

12:00 – 12:45: Lunsj i kantina 
 
12:45 – 14:30:

  • Pålitelige vekster og noen nyheter
  • Blomsterløk for ulike miljøer 

14:30 – 14:45: Pause/Fika. Kaffe og bakst i minglerommet
 
14:45 – 15:30:  

  • Skjøtsel – begrensning av ugress 
  • Spørsmål

Om Mona Holmberg

Mona arbeidet på Göteborgs botaniska trädgård fra 1979 til 2000 og skapte der den omtalte sommerblomstbeplantningen ved inngangen og de store stauderabattene i den sentrale delen av hageanlegget. Siden 2000 har hun inngått i Holmberg & Strindberg Trädgårdskonsulter sammen med sin mann, Ulf Strindberg. Tilsammen har de designet et hundretalls beplantninger og små parker i boligområdene i Gøteborg, i området rundt byen og hele Sverige. I tillegg til å utføre plantedesign, gir Holmberg & Strindberg Trädgårdskonsulter veiledning, holder forelesninger og praktiske kurs. De har gjennomført en rekke spennende oppdrag og kurs i over 20 år, hvor «väkstgestaltning» eller formgivning med planter er sentralt.

Overnatting

Dersom du har behov for enkel og rimelig overnatting kan du bestille rom på Vea for 450,- pr.natt.  Rommet har sengetøy og håndklær inkludert. Det er tilgang fil felles kjøkken, slik at du kan ta med deg kveldsmat/frokost til eget behov. Dersom du har behov for overnatting og ønsker å bo på Vea kan du bestille rom ved å klikke her: https://book.vea-fs.no/reserve/no/home  Bruk koden: KURS.

Siste frist for booking, dersom du ønsker overnatting fra tirsdag til onsdag er 16. september. Alternativer for overnatting er hotell/motell i Lillehammer, Brumunddal, Rudshøgda eller Biri.

Du kan lese om overnatting på vår hjemmeside: https://www.vea-fs.no/hybel/

Kontakt oss

Mona Holmberg