Studiested Mære i Trøndelag:
For at flere skal få mulighet til å få denne kompetansen, har vi inngått samarbeid med Trøndelag høyere yrkesfagskole, om å tilby Hageplanlegging ved Mære i Trøndelag. Gunnar Johansen, som er faglærer ved Mære, vil undervise i vegetasjonslære og tekniske fag. Mona Barthel Sveen, som er faglærer ved Vea, vil undervise i hageplanlegging.
Faglig innhold:
- Hageplanlegging: 20 studiepoeng
- Vegetasjonslære: 5 studiepoeng
- Tekniske fag: 5 studiepoeng
Fleksibel utdanning:
Fagskoleutdanningen er nettbasert med samlinger. Undervisning og veiledning foregår både stedbasert på samlingene og nettbasert mellom samlingene. Det vil også være befaringer og praktiske øvelser.
Samlingsuker skoleåret 2022/2023
Det er planlagt fysiske samlinger på Mære disse ukene fra høsten 2022, men her kan det komme endinger: 35, 38, 43, 48, 2, 6, 10 og 13.
Veien videre:
Etter å ha fullført og bestått studiet kan du blant annet: jobbe som hagedesigner, hageplanlegger, bistå hagesenterkunder med planlegging av mindre grøntområder, designe og planlegge privathager og andre mindre grøntanlegg, eller arbeide med planlegging/design av mindre grøntanlegg i et anleggsgartnerfirma. Du kan arbeide som selvstendig næringsdrivende eller i et næringsforetak.
Hageplanlegging er en av tre moduler som inngår i fagskoleutdanningen Grøntanleggsforvaltning. Etter å ha tatt «Hageplanlegging» kan du ta «Skjøtsel og drift av uteområder» og «Bedriftsledelse» slik at du kan bli Fagskolekandidat Grøntanleggsforvaltning.
For detaljer om studiet les: Hageplanlegging, studieplan.
*Realkompetanse er kunnskaper som søkeren har fått gjennom yrkespraksis, betalt eller ubetalt arbeid, organisasjonsarbeid, utdanning, eller tilegnet på annen måte.