Jeg trives kjempegodt på Vea! 

Det sier Petrine som har vært elev på Vg2 blomsterdekoratør på Vea, skoleåret 2016/2017.

Hvorfor valgte du å gå på Vea for å bli blomsterdekoratør?

Jeg har alltid vært glad i å plukke blomster og vært glad i blomster. Jeg ønsket å kunne jobbe med noe der jeg kunne bruke hendende og uttrykke meg med blomster. Vi hadde praksis på Vg1 Design og håndverk og jeg valgte å jobbe i blomsterbutikk. Da fant jeg ut at jeg ville lære mer om blomsterdekoratørfaget. 

Hvordan er undervisningen lagt opp?

Vi møtes om morgenen, går gjennom det vi skal gjøre i løpet av dagen og så begynner vi. Vi jobber praktisk med blomster nesten hver dag. Vi høster inn materialer ute, i veksthuset og henter ut roser fra rose-kjøla eller finner innkjøpte materialer på kjølerommet.

Når vi skal lære noe helt nytt, pleier læreren å vise hvordan vi skal gjøre det. Så prøver vi selv, mens læreren veileder og gir tilbakemelding på hva som er bra og hva vi må jobbe mer med.

En dag i uka har vi teoridag med fellesfag og en dag i uka har vi praksis i bedrift. Når vi har praksis så lærer vi mer om arbeidsmiljø, det å takle stress og ser hvordan ting fungerer i butikken.

Det er alltid artig på skolen, det er aldri stille eller kjedelig. Bortsett fra når vi er veldig konsentrerte, da er det veldig stille. Det er alltid noe som skjer både i skoletiden og etter skolen og det er mye å finne på. 

Hvordan trives du på Vea og i klassen?

Jeg trives kjempegodt på Vea! Trives også godt sammen med klassen. Alle lærerne er flinke og så er det god mat i kantina.

Hybel på Vea.

Det har vært veldig fint å kunne bo her på Vea. Vi har kunnet jobbe i klasserommet om kveldene. Vi har treningsrom her som er gratis for elevene, skolen har båt som vi kan låne og det er badstu her. Med adgangskort har vi tilgang til klasserom og bibliotek hele døgnet.

Jeg har også vært med på noen quiz-kvelder sammen med andre elever og studenter på Vea. 

Hva gjør du etter endt utdanning?

Jeg skal bli lærling og har som mål å ta fagbrev.

Kommer du tilbake til Vea for å ta fagskoleutdanning?

Ja, jeg vil tilbake til Vea for å ta fagskoleutdanningen Botanisk design.

Hva vil du si til andre som vurderer å søke blomsterdekoratørutdanning på Vea?

Hvis en bare har en liten interesse for blomster så bør man gå her. Selv om man kanskje ikke har tenkt å bli blomsterdekoratør, så er det en veldig fin skole for å kunne bli kjent med seg selv. Det er veldig godt skolemiljø. 

Tekst og foto: Dorte Finstad

Kontakt oss