Grunnleggende teknikker i blomsterdekoratørfaget 

I blomsterdekoratørfaget har vi mange ulike teknikker. Valg og bruk av de ulike teknikkene er avgjørende for hvilket uttrykk blomsterarbeidet får. En god håndverker skal alltid kjenne sitt yrke med stor faglig kompetanse og utøve teknikkene på en slik måte at blomsterarbeidet får den kvaliteten som til syvende og sist oppfyller kunden sitt krav.

Å bli en god blomsterdekoratør krever trening, og faget har for de fleste en lang personlig modningstid. Gjennom erfaring vil du bli mer og mer rustet til å håndtere de ulike oppgavene som en blomsterdekoratør kan bli utfordret på. Dette kan være alt fra tradisjonelle buketter eller dekorasjoner, som til daglig lages og selges i en tradisjonell blomsterbutikk,  det kan være utfordringer fra kunder som ønsker det lille ekstra og det kan være større oppdrag i forhold til romdekorering.

Med utdanningen «Blomsterdekoratør voksen deltid», vil du få en grunnleggende innføring i alle de tradisjonelle teknikkene som finnes i blomsterdekoratørfaget. Dette er teknikker som utøves daglig i en blomsterbutikk. De mest vanlige teknikkene, er bukett- og dekorasjonsteknikk. Men også ulike teknikker i forhold til brudebinderi og borddekorering vil være sentralt. Under utdanningen vil du i tillegg få mulighet til å bli kjent med mange andre alternative teknikker,  i et miljøvennlig perspektiv, men også for å utvikle egen kreativitet slik at du blir rustet til å mestre utfordrende dekoreringsoppdrag.

Vakker sommerbukett av nydelige sommerblomster høstet ute på Vea
Hårkrans med vakre roser som er dyrket i veksthuset på Vea
Sydd rose til brudepike
Detalj av teknikk på sydd rose
Vårinspirert dekorasjon i parallell teknikk
Runddekorert krans presentert ved fontenen på Vea.
Dekorativ dekorasjon laget av sommerblomster dyrket på Vea.
Vinkling av vintergrønt på krans.
Alle arbeidene er laget av tidligere elever som har tatt blomsterdekoratørutdanning på Vea.
Tekst og foto: Sonja Lønnum, faglærer ved Norges grønne fagskole – Vea

Kontakt oss

Hjerter laget av elever på blomsterdekoratørutdanningen på Vea
Dorte Finstad